Proprietarii de mai multe locuințe plătesc mai mult pentru factura de curent
Proprietarii de mai multe locuințe plătesc mai mult pentru factura de curent

Proprietarii de mai multe locuințe plătesc mai mult pentru factura de curent, iar USR se împotrivește nu neapărat dintr-o ideologie anume, ci pentru că în rândurile partidului de opoziție se află mulți politicieni care dețin cel puțin două proprietăți, arată o analiză PsNews.

Inițial, forma ultimei ordonanțe de guvern care reglementa plafonările oferite de stat la energie dezavantaja clar românii cu mai multe proprietăți, dar pe ultima sută de metri din proiect a fost scoasă prevederea care lega plata tarifelor plafonate de un singur CNP cu o singură adresă.

Însă, potrivit USR, românii care dețin mai mult de o locuință vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru energia electrică din luna decembrie, pentru că perioada 16-31 decembrie 2022 nu este acoperită de ordonanța de urgență dată pe final de an. Astfel, USR acuză PSD și PNL de „incompetență” și pozează în apărătorii consumatorilor români. În realitate însă USR își apără propriile interese, ținând cont că mulți useriști au două sau mai multe case, arată PsNews.

Cine sunt USR-iștii multi-proprietari

Recordul absolut la numărul de locuințe îi aparține lui Alin Gabriel Apostol. Deputatul USR deține numai puțin de 5 apartamente, toate în București. Două dintre acestea au fost cumpărate în 2020. Dar asta nu e tot. Pe lângă cele 5 apartamente, Alin Gabriel Apostol mai deține și o casă de locuit în București. Dacă vă întrebați câți bani are în conturi Alin Gabriel Apostol, aflați că acesta deține 43% dintre acțiunile societății Agexim Motor, care se ridică la aproape 2 milioane de lei, adică aproape 400.000 de euro. Acesta mai are și un cont de 134.889 lei deschis la Banca Transilvania.

Ionuț Moșteanu, liderul USR din Camera Deputaților, are și el o avere impresionantă. Acesta deține numai puțin de 4 apartamente, două în București și două în Pitești. Potrivit declarației sale de avere, cele două apartamente din București sunt cumpărate, iar cele din Pitești sunt moștenite. Tot 4 apartamente deține și deputatul USR Mihai-Alexandru Badea, toate aflate în Cluj.

Viorel Băltăreţu este un alt membru USR, proprietar de mai multe case. Acesta este viceliderul USR din Camera Deputaților și, potrivit declarației de avere deține numai puțin de 4 apartamente – două apartamente, în Cluj și două case de locuit, una în Cluj, cealaltă la Blaj.

Silviu Dehelean este și el un membru USR cu multe locuințe. Potrivit declarației sale de avere, acesta deține două apartamente două apartamente și o casă de locuit. Toate se află în Oradea. Oana Murariu, membră a Camerei Deputaților deține două apartamente în Cluj și o casă de vacanță, iar colegul ei, Bogdan Ionel Rodeanu, deține un apartament și o casă de locuit în Galați. Trei imobile deține și Dan Barna. Acesta are un apartament în București și două în Sibiu.

Iulian Bulai are și el un apartament și o casă de locuit, plus trei „alte categorii de bunuri imobiliare”, unele mai mari decât un apartament. Nicu Fălcoi, alt membru USR, deține și el două apartamente și o casă de locuit, iar Pollyanna-Hanellore Hangan are un apartament și o casă de locuit.

Fostul ministru Claudiu Năsui deține și el două apartamente în București, iar colegul său, Radu Panait are trei case, toate în Satu Mare. Eugen Terente, un alt membru USR, deține două apartamente în Tulcea. Despre Eugen Terente putem să mai spunem și că nu pare a fi un orator desăvârșit. De fapt, acesta a vorbit doar 27 de secunde de când a preluat mandatul de deputat în decembrie 2020, și asta la depunerea jurământului. În fine, deputatul Adrian Wiener deține și el trei apartamente, două în Arad și unul în Timișoara, iar colega sa, Monica Berescu, deține un apartament și o casă de locuit.

În concluzie, majoritatea membrilor USR din Camera Deputaților au cel puțin două case, iar în unele cazuri chiar 6.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *