Gabriela Firea intenționează să candideze din nou la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, senator PSD, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a vorbit despre scandalul privind azilele groazei și despre motivul pentru care și-a dat demisia din funcția de ministrul al Familiei. 

Întrebată care este motivul pentru care și-a dat demisia de la ministerul Familie, Gabriela Firea a declarat: „era o presiune uriașă. În momentul în care premierul ieșea public în fața presei să facă anumite declarații despre proiectele pe care le adoptam în ședința de Guvern sau despre alte întâlniri pe care le avea domnia sa, toate întrebările erau despre cămine și despre Marius Budăi, Gabriela Firea – dacă ne dăm demisia, dacă plecăm. Pe 13, chiar de ziua mea, și-a dat demisia Marius Budăi. Ce cadou frumos de ziua mea, nu o să-l uit niciodată. Am văzut că această campanie de presă s-a încheiat în cazul lui Marius Budăi și s-a acutizat în cazul meu. Am întrebat dacă trebuie să îmi dau și eu demisia pentru liniștea partidului și pentru liniștea Guvernului. Nu știam de cămine, nu știam că se întâmplă ceva rău acolo”, a declarat Firea.

Firea: „Este o anchetă în curs și va scoate la lumină niște lucruri”

Conform acesteia, mai este un element extrem de important: „după acele articole s-au primit la nivelul Guvernului, la premierul Nicolae Ciucă, la mine și la Marius Budăi și la consilierul domnului Nicolae Ciucă, memorii din partea presei, pentru a trimite corp de control sau alte instituții ca să verifice cele întâmplate în cămin. S-au făcut controale, verificări, au apărut comunicatele în presă că nu s-au confirmat cele apărute pe site. Au apărut comunicate că toate instituțiile subordonate au mers în control la cămine și nu au fost probleme constatate. Este o anchetă în curs și va scoate la lumină aceste lucruri.”

Se pare că pe raza orașului Voluntari erau peste 25 de astfel de cămine private, a adăugat ea. „Acestea nu sunt licențiate de primărie, nu sunt acreditate că de către primărie. Primăria orașului Voluntari nu avea beneficiar ca să verifice.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *