Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunităţii Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. Ancheta DNA a pornit în urma unui denunţ înregistrat de Comunitatea Declic”, se arată într-un comunicat al Declic.

În luna iulie, a apărut în spaţiul public un document cu antetul Guvernului care conţinea instrucţiuni privind campania pentru şefia PNL şi era semnat de consilierul de stat Mioara Costin, care ulterior a demisionat.

De altfel, punctajul pentru partid a fost transmis într-un document care poartă antetul guvernului, cu mențiunea ”Cancelaria Prim-ministrului – Consilier de Stat”. Titlul documentului este ”Linii de comunicare pentru liderii PNL”.

„Acum că procurorii au început cercetările sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracţiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obţină şefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic, citată în comunicat.

Totodată, premierul Florin Cîțu dezminte asocierea sa cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri, care este pornită in rem, adică după fapte: „mi se pare mizerabil și revoltător să asociezi persoana mea”. Totodată, acesta a remarcat „coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL”.

Întrebat dacă va fi vizat de dosarul DNA, Florin Cîțu a spus: „Înțeleg că sunt două. Sunt in rem, ceea ce arată foarte clar că justiția funcționează. Oamenii aceia, când primesc o informație care este pe formă corectă, încep o cercetare, dar este pe faptă, nu pe persoană”.

„Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare de la DNA. Este vorba doar despre faptă. Nu are nicio legătură cu persoana. N-am nicio informație despre aceste dosare. Trebuie să remarc coincidența apariției acestor informații cu câteva zile înainte de Congresul PNL. Înțeleg frustrarea unora, că se țin de funcții…”, a mai afirmat Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *