Deplasările în afara localității sunt permise după 15 mai. Explicațiile ministrului Marcel Vela
Deplasările în afara localității sunt permise după 15 mai. Explicațiile ministrului Marcel Vela

Deplasările în afara localității vor fi permise după data de 15 mai, a anunțat miercuri seară ministrul de interne, Marcel Vela. El a vrut să lămurească mai multe opinii contrare din spațiul public cu privire la măsurile de relaxare de după data de 15 mai.

Vor fi permise deplasările fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ, a spus Vela.

„Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea fără a ţine cont de limita de municipiu sau de judeţ.

Aşadar, nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limita în zonele metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorială administrativă în cadrul căreia să vă puteţi sau să nu vă puteţi deplasa”, a spus Vela, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook, pornind de la întrebările cetățenilor, potrivit Digi24.

Deplasările în afara localității. Liber și la picnic în afara orașului

O întrebare punctuală primită de Marcel Vela s-a referit la un picnic organizat în afara localității „Putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Însă, potrivit ministrului, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Potrivit statisticilor, 14.107 români s-au îmbolnăvit de COVID-19, în ultimele două luni și jumătate. 5.788 dintre ei s-au vindecat, ceea ce înseamnă 41% din total. Un procent pozitiv care ne situează deasupra altor țări. Franța are 30%, Belgia – 25% și SUA – 16%.

Din nefericire, 864 de oameni au murit până acum, iar 244 sunt internați în acest moment la terapie intensivă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *