Diabolizarea SUA este următorul nivel la care va trece Putin, care ar vrea și el să încheie războiul din Ucraina, dar va înlocui „dușmanul” din prezent cu Statele Unite, consideră fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, crede că într-adevăr, și Rusia își dorește să înceteze cât mai rapid focul, în Ucraina.

Diabolizarea SUA. „Ceea ce-și dorește Rusia este înlocuirea unui război de uzură – care poate deveni un război de gherilă, un război uneori fratricid, pentru că sunt milioane de etnici ruși în Ucraina care au devenit ucraineni, din cauza atacului Federației Ruse. Au prieteni, parteneri de afaceri. Mulți din fața tancurilor erau ruși.

Vladimir Putin încearcă să înlocuiască Ucraina ca inamic, cu Statele Unite. Deci practic, americanii să devină tema de bază. Ucraina doar resimte violența, practic fără a fi politic implicată în acest război, nerecunoscut ca ‘război’ de Federația Rusă”, a declarat Diaconescu, joi seara într-o emisiune B1 TV.

Poziția Chinei

În opinia lui Diaconescu, China nu se va poziționa categoric de partea Rusiei, în ciuda relației de prietenie clamate în ultimele săptămâni.

Adăugarea Chinei de o parte sau de alta, sigur că ar schimba paradigma aceasta dramatic. Nu văd o variantă în care China să se poziționeze de partea Federației Ruse, nu are absolut de câștigat”, a mai arătat diplomatul.

Vineri, președinții Joe Biden și Xi Jinping vor discuta pe tema războiului din Ucraina. Înainte ca tancurile rusești să intre în Ucraina, cu luni înainte, Rusia și SUA s-au contrat pe marginea situației din Ucraina.

Cu câteva săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă din China, neînțelegerile ruso-americane s-au acutizat, iar pe 24 februarie a început „operațiunea specială” comandată de la Moscova.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *