Senatoarea Diana Șoșoacă este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare.

Dosarul a fost declinat de procurorii Parchetului General către parchetul de combatere a infracțiunilor de crimă organizată, au confirmat surse judiciare pentru G4Media.

Parchetul General a deschis dosar penal după ce senatoarea Diana Șoșoacă a blocat, în luna septembrie, accesul într-un centru de vaccinare din județul Iași.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea Diana Șoșoacă. Ea a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care spunea că e circumscripția ei.

În ziua în care Diana Șoșoacă și câțiva protestatari anti-vaccin au protestat, la centrul respectiv nu s-a vaccinat nimeni.

Pe 4 septembrie, senatoarea independentă Diana Șoșoacă, alături de un grup de protestatari, a oprit o caravană de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale în comuna Răchiteni, din județul Iași.

În timpul protestului, transmis de Șoșoacă live pe Facebook timp de peste 40 de minute, senatoarea și susținătorii ei au strigat „Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!” și „Cea mai mare minciună a secolului”, cu referire la carantina de la Răchiteni.

Cum s-a apărat Șoșoacă

Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat atunci că a fost „solicitată să intervină” în comună de mai mulți săteni, care s-au plâns de faptul că localitatea ar fi carantinată și nu sunt lăsați să iasă din case.

„Ne-am pornit fiindcă am fost anunțată de săteni și de rudele acestora că ar fi intrat în carantină și nu înțeleg de ce sunt în carantină. Nu e niciun bolnav acolo, nu e niciun infectat în România, ascultați ce vă spun. Am aflat apoi că sâmbătă vine caravana vaccinării, spunându-li-se oamenilor că vor ieși din carantină doar dacă se vaccinează toți, inclusiv copiii. Auziți ce spun? Pe circumscripția mea să se încalce Constituția, să condiționezi drepturi și libertăți de un act medical? Imposibil!”, a spus Diana Șoșoacă pentru Libertatea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *