nicușor dan
nicușor dan

Primarul general al Capitalei încă nu s-a vaccinat. Nicușor Dan spune că își face analizele post-covid, după care urmează imunizarea. Declarația a făcut-o astăzi la Parlament unde a fost nevoit sa se testeze pentru a intra. Nu este o noutate, edilul răspunde identic la această întrebare de câteva luni bune. În urmă cu două săptămâni primarul general nu a putut intra nici în sediul Guvernului pentru că nu avea certifcat verde.

„Același răspuns pe care l-am dat. Sunt în curs de… O să aflați când mă vaccinez…”, spune Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a părăsit miercuri sala în care era audiat de membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind preţul energiei, afirmând că şedinţa la care a participat a fost un „circ”, pe care l-a generat preşedintele comisiei, pe care l-a acuzat de „politicianism”.

„Din păcate, şedinţa asta a fost un circ pe care l-a generat preşedintele comisiei. Din respect pentru ceilalţi membri ai comisiei, pentru bucureşteni şi pentru această problemă foarte serioasă (factura la căldură – n.r.), am stat şi am discutat la obiect pe toate subiectele tehnice pe care am fost invitat. Sunt gata să dau orice fel de răspuns şi sunt gata să colaborez cu instituţiile statului pe orice înseamnă rezolvarea problemei termiei bucureştenilor. Nu am mai putut să stau în condiţiile în care preşedintele face declaraţii politice”, a explicat Nicuşor Dan.

„Prima oară, anul ăsta, plătim subvenţia cât trebuie – 950 de milioane de lei. Ani de zile nu s-a plătit subvenţia, s-au acumulat deficite atât economice, cât şi în ceea ce priveşte zona de investiţii. RADET-ul a intrat în insolvenţă şi după aceea în faliment, în urmă cu doi ani, asta este sursa problemelor pe care le are sistemul centralizat de termoficare din Bucureşti”, a susţinut Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a spus că este o ipoteză „pur teoretică” ca bucureştenii să plătească 600 de lei gigacaloria, nesubvenţionată.

„În opinia mea, întrucât Guvernul a alocat bani deja pentru primării care au avut necesar pentru noiembrie şi decembrie, va aloca şi pentru acele primării care au necesar de bani din ianuarie până în iunie, diferenţa între noi şi ei fiind faptul că noi plătim cu două luni mai târziu facturile de căldură. Adică factura din noiembrie o să fie plătită în ianuarie. Ăsta e motivul pentru care ajutorul de la Guvern, pe care noi l-am cerut, a fost pentru ianuarie şi nu pentru noiembrie”, a explicat primarul Nicușor Dan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *