sorin cimpeanu 1

Directorii școlilor vor fi sancționați dacă nu permit părinților să-i însoțească pe copii în prima zi de școală, în clase și în curtea școlii, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Mai mult, el a emis și un ordin de ministru în acest sens.

La ceremonia de luni de deschidere a noului an școlar vor participa și familiile elevilor, după doi ani de pandemie în care accesul acestora a fost interzis pe raza școlilor, a explicat duminică seară Sorin Cîmpeanu, după ce mai mulți părinți s-au plâns de un mesaj ambiguu al ministrului Educației, potrivit B1TV.

„Încă de vineri am precizat foarte clar în tot sistemul național de învățământ, în toate grădinițele şi școlile. Este o dispoziție de ministru, nu este o rugăminte”.

Ministrul atenționează că directorii care nu primesc bunicii şi părinţii alături de elevi vor fi cercetați disciplinar:

Acei directori care nu cred că îşi vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară.(…)

După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria începerii școlilor va putea fi împărtășită şi de bunici şi părinți.

Am convingerea că toţi directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate şi a implicării familiei în educația copiilor şi tinerilor încă din prima zi de şcoală.

Nu e nimic de discutat. Mâine școlile şi grădinițele vor fi deschise pentru părinţii şi bunicii care vor să-i însoțească pe copii în prima zi de şcoală.

Mai ales pentru cei mici este permis accesul părinților şi în clase”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *