turcan 1

Se poartă discuții pentru redeschiderea școlilor în condiții de siguranță. Raluca Turcan face anunțul.

„La nivelul Guvernului am constituit un grup de lucru pentru a pregăti școlile și universitățile în vederea începerii activităților educaționale din toamnă. Pentru a aduce elevii, studenții și profesorii în siguranță în sălile de cursuri și cămine este nevoie de un efort comun. Al mai multor ministere și instituții ale statului. Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil și care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19.„, spune ea într-o postare pe Facebook.

Vicepremierul Guvernului Orban le spune internauților cine se va ocupa de aceste norme. „Alături de ministrul educației, Monica Anisie, și ministrul sănătății, Nelu Tătaru, vom lucra la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor. Împreună cu ministerul dezvoltării și al finanțelor, dar și cu sprijinul ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș, vom ajuta autoritățile locale să identifice potențialele probleme din școli. Le vom sprijini din punct de vedere financiar și tehnic să pregătească unitățile de învățământ pentru începerea anului școlar. Ministerul educației a alocat deja bani pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în școli, construcția de grupuri sanitare noi în peste 370 de școli. Au început licitațiile pentru tablete. S-au încheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/învățare online.”, explică aceasta.

Raluca Turcan (PNL) consideră că este nevoie de o evaluare clară a situației actuale pentru redeschiderea școlilor. „E nevoie de o evaluare foarte clară a situației din fiecare școală. Și, împreună, să găsim cele mai bune soluții pentru fiecare comunitate educațională. Vom fi într-un dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate.”, încheie ea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *