Doctorul Mircea Beuran a fost înregistrat când vorbea despre șpagă, denunțătoarea avea microfoane pe corp
Actualitate

Doctorul Mircea Beuran a fost înregistrat când vorbea despre șpagă, denunțătoarea avea microfoane pe corp

Doctorul Mircea Beuran a fost înregistrat când vorbea despre șpagă, atât de către denunțătoare, cât și de procurori. La dosar mai sunt și interceptări dar și declarațiile tuturor persoanelor implicate. Magistratul care a decis trecerea medicului în arest la domiciliu și-a exprimat speranța că pedepsind actele de corupție ale medicilor cu vechime, cei tineri poate nu vor mai pleca să lucreze după terminarea facultății în țările Uniunii Europene.

Judecătorul de la Tribunalul București arată în motivarea deciziei de arestare la domiciliu pentru doctorul Mircea Beuran că denunțătoarea avea microfoane pe corp la o întâlnire în care i-a cerut înapoi medicului – profesor cei 10.000 de euro plătiți în 2018 pentru un post de asistent la Universitatea de Medicină. Potrivit motivării, Mircea Beuran ar fi amenințat-o pe denunțătoarea căreia ii coordona doctoratul că nu va mai vorbi cu ea, arată PsNews.

Probele procurorilor constau în declaraţiile martorilor, înregistrările ambientale, interceptările efectuate în cauză, înregistrările efectuate de martora denunţătoare, precum şi înscrisurile existente la dosarul de urmărire penală, se precizează în motivare.

”Fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat este de o gravitate extremă care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului, aceste posturi, pe baza unor criterii pecuniare şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpații cu funcții de decizie. Prin acțiunile sale, inculpatul a transformat o instituție publică de prestigiu (…) în propria „piață de desfacere”, ca sursă personală de venituri ilicite”, sa mai scris magistratul în motivare.

Magistratul a argumentat că exact acest timp de situații contribuie la exodul medicilor către străinătate.

„Este de notorietate faptul că tinerii absolvenţi ai facultăţii de medicină se orientează către state membre ale Uniunii Europene care le asigură un climat normal, firesc de exercitare a profesiei, fără alte condiţionări cu excepţia celor de competenţă, astfel că judecătorul de drepturi şi libertăţi îşi exprimă convingerea, ca în viitor, prin măsuri administrative oneste să fie asigurată egalitatea de şanse pentru toţi candidaţii, fără discriminare sau alte beneficii materiale” se mai precizează în motivarea hotărârii de arest la domiciliu pentru doctorul Mircea Beuran.

Related posts

Singurul parlamentar care a votat împotriva impozitării pensiilor speciale. Dorel Căprar are dosar greu la DNA

Constantinescu Gabriel

Profesorul Mircea Beuran, reținut pentru o șpagă de 10.000 de euro, după ce a fost denunțat de medicul care l-a mituit. DNA va cere și arestarea preventivă

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă cere ancheta DNA în scandalul testelor fals-pozitive de la CFR Cluj, după investigațiile „Lumea Politică”: „Trio de “succes” implicat, HREBENCIUC-ROTARU-REGINA MARIA”

Constantinescu Gabriel

INCREDIBIL! Ce șef a împuternicit Carmen Dan în conducerea Jandarmeriei

Mircea Azar

Elena Udrea, judecată în procesul finanțării campaniei lui Băsescu. Fostul ministru al turismului acuză influențarea martorilor

Constantinescu Gabriel

EXCLUSIV. Dosar nou pentru Olguța Vasilescu!

Mircea Azar

Leave a Comment