Documentele necesare la vamă pentru mașină, la ieșirea din țară
Documentele necesare la vamă pentru mașină, la ieșirea din țară

Documentele necesare la vamă pentru mașină. Pentru că este sezonul concediilor și mulți români merg în Bulgaria sau Grecia cu mașina personală, iată de ce documente este nevoie pentru a nu fi întorși din drum. Față de anii precedenți a apărut o schimbare: nu mai sunt necesare procurile notariale de la proprietarul mașinii.

Dacă urmează să pleci în concediu într-o altă țară, ia în calcul aceste aspecte legale, înainte să pornești la drum. Pentru a petrece cât mai puțin timp la punctele de trecere a frontierei este bine să cunoști cât mai bine normele. iată așadar care sunt actele auto de care ai nevoie la ieșirea din țară, potrivit B1TV.

Documentele necesare la vamă

Astfel, la ieșirea din țară cu mașina este necesar ca următoarele documente să fie prezentate polițiștilor de frontieră, la cerere. Dacă ești șofer, iată care sunt actele de care ai nevoie la ieșirea din țară:

-Cartea Verde, asociată poliței de asigurare pentru răspundere civilă auto

-pașaportul, pentru călătoriile din afara Uniunii Europene

-polița de asigurare civilă auto

-certificatul de înmatriculare, cu viza ITP valabilă

-cartea de identitate

-asigurarea medicală.

Modalitatea de deținere sau de folosire a unui autovehicul nu mai este verificată de către organele de control, decât în cazul unei suspiciuni. Chiar și așa, acestea nu pot refuza intrarea unei mașini pe teritoriul țării tranzitate.

Sezonul estival prelungit până în decembrie

Anul acesta sezonul estival pentru Grecia a început în luna aprilie, conform ministrului grec al Turismului, Vassilis Kikilias, iar cu ceva timp înainte de începere, țara anunța intenția de a prelungi sezonul turistic.

Conform celor mai noi rapoarte, Grecia a primit peste două milioane de vizitatori internaționali în lunile iulie și august 2021, reprezentând astfel cel mai mare număr de vizitatori decât orice altă națiune din Europa.

Potrivit deciziilor ministrului grec al Turismului, sezonul estival 2022 se va încheia în luna decembrie. „Germanii și turoperatorii din Franța, cer pachete pentru octombrie, noiembrie și decembrie. Sezonul turistic din acest an se va încheia în decembrie”, a precizat ministrul Vassilis Kikilias.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *