Fostul președinte american Donald Trump se confruntă cu reacții critice din partea atât a democraților, cât și a unor membri ai propriului său partid, după ce a făcut declarații controversate într-o întâlnire cu alegători afroamericani conservatori.

Trump sugerează că popularitatea sa în rândul comunității afroamericane este legată de faptul că ei îl percep ca pe o victimă a discriminării, asemănătoare cu experiențele lor.

Declarația despre fotografia sa de identitate judiciară (fotografia făcuta la poliție, față-profil) – care a câștigat notorietate – și popularitatea acesteia în rândul comunității afroamericane- așa cum spunea Donald Trump, a fost, de asemenea, întâmpinată cu critici.

Despre fotografia judiciară, Trump spunea: ”ştiţi cine a adoptat-o mai mult ca oricine altcineva? Populaţia de culoare. Este incredibil”.

Aceste comentarii au fost percepute ca o asociere nepotrivită între afroamericani și criminalitate, stimulând reacții negative din diverse direcții, transmite PsNews.

Președintele democrat Joe Biden și Nikki Haley, fostă ambasadoare a SUA la ONU și actuală contracandidată a lui Trump în alegerile primare republicane, l-au denunțat pe Trump pentru comentariile sale, pe care le-au catalogat drept ”rușinoase”, ”rasiste” și ”dezgustătoare”.

Nikki Haley, în particular, a subliniat impactul negativ pe care astfel de declarații îl pot avea asupra campaniei electorale, semnalând potențialul continuării unui astfel de discurs până la alegerile propriu-zise.

Acesta este haosul care-l însoţeşte pe Donald Trump, iar acest fel de declaraţii ofensatoare va continua în fiecare zi până la alegeri”, a spus Haley.

Incidentul survine în contextul în care Donald Trump se confruntă cu mai multe probleme legale și se pregătește pentru o nouă candidatură în alegerile prezidențiale preconizate pentru 5 noiembrie. Întâlnirea cu alegătorii afroamericani a avut loc în South Carolina, un stat cheie pentru alegerile primare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *