Donald Trump cere donații susținătorilor săi după raidul FBI de la reședința sa, explicând că se simte persecutat de autorități pentru că ar vrea să candideze din nou la președinția Statelor Unite. El a trimis mai multe emailuri și SMS-uri către susținătorii săi politici, plângându-se de investigația autorităților federale.

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a încercat să se folosească de raidul FBI de la reședința sa de la Mar-a-Lago în beneficiul său și a cerut donații politice de la susținătorii săi în emailuri și mesaje SMS în care s-a plâns de investigația autorităților federale, relatează Reuters, citat de Digi24.

Percheziția fără precedent de la reședința fostului președinte a reprezentat punctul culminant al acuzațiilor că ar fi scos ilegal documente secrete de la Casa Albă când a plecat din funcție în ianuarie 2021.

Trump sugerează constant că va candida pentru un al doilea mandat neconsecutiv la Casa Albă, însă până acum nu a făcut un anunț oficial. Cel mai probabil, fostul președinte așteaptă rezultatul alegerilor intermediare din această toamnă, alegeri în care republicanii ar putea să recupereze măcar una dintre cele două camere ale Congresului, pentru a putea apoi să-și anunțe candidatura într-un climat politic mai favorabil.

Mandatul de percheziție obținut de agenții federal a avut legătură cu Administrația Documentelor și Arhivelor Naționale din SUA, care se ocupă de protejarea documentelor prezidențiale care aparțin publicului american și cu acuzația că Trump a furat și dus documente clasificate la reședința sa Mar-a-Lago din Palm Beach, în statul Florida.

FBI a luat de la reședința lui Trump zece cutii cu documente, însă în seiful percheziționat nu a fost găsit nimic.

Trump încearcă, acum, să acrediteze ideea că percheziția a fost un atac politic la adresa sa din partea administrației Biden, în mijlocul unei campanii electorale foarte strânse între democrați și republicani.

Încearcă din nou să oprească Partidul Republican și pe mine. Nelegiuirea, persecuția politică și această vânătoare de vrăjitoare trebuie arătate public și oprite”, scrie Donald Trump într-unul dintre mesajele în care le cere bani susținătorilor săi.

Trump a început să ceară donații de la susținătorii săi la câteva zile după ce a pierdut alegerile din 2020. Atunci, el și-a lansat comitetul de acțiune politică „Salvați America” și deja a adunat peste 100 de milioane de dolari din donații.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *