Ziua Unirii Principatelor la Focșani
Actualitate

Două ceremonii pentru Ziua Unirii Principatelor, la Focșani. De vină e râca dintre prefect și primar

Manifestările legate de Ziua Unirii Principatelor Române au fost organizate în două locuri la Focșani, din cauza conflictului dintre Primărie și Prefectură

În ultimele săptămâni, reprezentantul Guvernului și edilul local s-au războit în declarații publice despre modul de organizare a ceremoniilor. Deoarece nu s-a ajuns la un consens, primarul orașului Focșani a decis să organizeze o ceremonie în Piațeta Teatrului, de la ora 17.30, sub egida „Hora ne unește”.

„Dragi focșăneni, vă adresez din toată inima invitația ca pe data de 24 ianuarie 2020 să dăm mână cu mână / Cei cu inima română / Să-nvârtim hora frăției / Pe pământul României! de la ora 17.30 în Piațeta Teatrului din Municipiul Focșani (…) Primăria Municipiului Focșani serbează 161 ani de la Unirea Principatelor Române în cadrul unei suite de evenimente intitulate generic, La Focșani, Hora ne unește”, a anunțat primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă, pe Facebook.

Prefectura Vrancea a organizat alte ceremonii în Piața Unirii, de la ora 13.00, prin ordinul prefectulului Gheorghiță Berbece.

„Ca urmare a răspunsului comun înregistrat de Consiliul Județean Vrancea (…) și de Primăria Municipiului Focșani (…) la adresa Instituției Prefectului (…), publicat în presa locală, dar necomunicat oficial instituției noastre până în acest moment, constatăm, fără surprindere, că semnatarii ei, conducătorii instituțiilor menționate, încearcă într-un mod jalnic și josnic să obțină capital electoral, fiind de notorietate carențele pe care le au și la acest capitol (…) 24 Ianuarie reprezintă Ziua Unirii, iar ea s-a putut înfăptui prin conlucrarea unor instituții din două principate diferite, prin renunțarea la orgolii personale și interese, în favoarea unui scop măreț, în interesul tuturor celor care vorbesc aceeași limbă de-o parte și de alta a Milcovului. Epigonii de astăzi nu se gândesc decât la interesul personal și câștigul electoral, transformând această zi în una dedicată osanalelor”, au scris reprezentanții Prefecturii Vrancea pe pagina lor de Facebook.

Related posts

Unirea cu Republica Moldova ar face România o putere agrară cu putere de decizie în UE, consideră Traian Băsescu

Constantinescu Gabriel

Circ electoral la BEC Focșani. Reprezentantul PSD s-a trântit pe jos și s-a dat agresat de adversarul din PNL

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment