Actualitate

Ștefan Mandachi, de la „metrul de autostradă” la „borna de 4 metri”. Protestul inedit organizat de patron

Ștefan Mandachi, suceveanul cunoscut pentru protestul „metrului de autostradă” a mai organizat o acțiune similară și vineri, chiar de Ziua Unirii Principatelor. Afaceristul a inaugurat o altă construcție simbolică, în același loc unde a creat metrul de autostradă, în localitatea Cumpărătura.

A dezvelit o bornă înaltă de peste 4 metri, care conține o cutie poștală „pentru cei care se adresează Guvernului și nu primesc răspunsuri”.

Printr-un protest organizat pe Facebook, Ștefan Mandachi i-a chemat pe locuitorii județului și toți cei care susțin construcția de autostrăzi să i se alăture.

Protestul a fost programat tot la ora 15.00, la fel ca anul trecut, când au participat oameni din toată ţara care la ora 15.00 s-au oprit în trafic sau la lucru, timp de un sfert de oră.

Anteprenorul s-a declarat surprins de numărul mare de persoane care au răspuns invitației sale de vineri. Mandachi a spus că s-a săturat de hore, de discursuri, de prezentări și „termene mincinoase”.

Cutia poștală a lui Ștefan Mandachi

„Am făcut o bornă de 4 metri și 20 de centimetri, ca simbol al neputinței clasei politice. Va fi o cutie poștală pentru cei care se adresează Guvernului și nu primesc răspunsuri”, a spus Ștefan Mandachi, potrivit Hotnews.

Oamenii care au participat la protestul simbolic au scandat: „Vrem autostradă / „Și eu”, ”Ne-am săturat de scuze”, „Nu vrem metri, vrem kilometri” sau ”Ne-am săturat de voi”.

Președintele Klaus Iohannis a susținut și el un discurs, la Iași, cu ocazia evenimentelor organizate pentru Unirea Principatelor Române și a vorbit și el despre necesitatea construirii unor autostrăzi. Premierul Ludovic Orban a estimat că lucrările la Autostrada Moldova vor începe peste doi ani, cu bani europeni, până atunci urmând a fi parcurse etapele necesare.

Întrebat vineri, la Iași, despre protestul organizat de Ștefan Mandachi, Iohannis a spus: „Este un protest interesant, se atrage atenția asupra nevoii de autostrăzi. Și noi vrem același lucru”.

Leave a Comment