Guvernul a fost informat în repetate rânduri despre situația dezastruoasă de la Blue Air, iar acesta nu a reacționat, scrie Digi 24.

Potrivit unor documente obținute de postul de televiziune mai sus citat,  în 2021, pe când ministru era Cătălin Drulă, Blue Air semnala că nu mai are bani să își achite împrumutul garantat de stat și chiar cerea bani în plus Guvernului. Fără un supliment de 54 de milioane de euro aceștia spuneau că nu vor putea să își mai desfășoare activitatea. Cu toate acestea ei au continuat să vândă bilete.

Reacția lui Cătălin Drulă

Fostul Ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a reacționat la informațiile obținute de Digi24 și susține că la momentul la care compania se plângea că nu mai are bani și cerea un împrumut suplimentar de 54 de milioane de euro, totuși încă era într-o situație rezonabilă, iar lucrurile s-au degradat în mandatul lui Sorin Grindeanu.

„La momentul respectiv, compania se afla într-o situație încă solvabilă. Noi ne-am făcut datoria de a monitoriza toți parametrii companiei. Am avut discuții repetate cu dumnealor. S-a degradat situația acestei companii după plecarea mea de la minister. Nu am avut de-a face cu astfel de situații. Datoriile companiei erau încă sustenabile anul trecut. În iunie 2021 erau 120 de milioane de euro, dintre care 60 este chiar împrumutul de stat. Iar în prezent au ajuns la 230 de milioane de euro. Compania poate să trimită orice informare și să prognozeze orice. Eu nu am mai fost la minister din 8 septembrie, nu mă pot ocupa de o problemă dacă nu sunt ministru”, a spus Cătălin Drulă la Digi 24.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *