Dozele de vaccin pentru copii sunt de trei ori mai mici, cantitativ
Dozele de vaccin pentru copii sunt de trei ori mai mici, cantitativ

Dozele de vaccin pentru copii sunt de trei ori mai mici, cantitativ, ca cele destinate adolescenților sau adulților. Din acest motiv, medicii spun că sunt și mai sigure, pentru că efectele adverse sunt și ele diminuate.

Riscul mai mic de apariție a unor efecte adverse este unul dintre motivele care ar trebui să îi încurajeze pe părinți să își vaccineze copiii, spun medicii pediatri.

Dozele de vaccin pentru copii – explicațiile medicului Mihai Craiu. „Ne aflăm în fața unui vaccin dedicat copiilor, a fost studiat special pentru copii, într-o doză de trei ori mai mică decât doza de adolescenți și într-un volum mai mic de 0,2ml, deci pot să îi asigur că nu vor simți aproape nimic.

Vor experimenta copiii domniilor lor aceleași efecte adverse pe care le-au avut la alte vaccinuri pe care le-au făcut când erau mai mici.

Din experiența cu alte vaccinuri, de-a lungul anilor, li se spune copiilor că nu se va întâmpla nimic, că merg pentru un consult. Trebuie să le spunem onest că vor merge la spital și că vaccinul nu este o chestie de pedeapsă sau vreo conotație negativă, pur și simplu să-i facă super-eroi în fața super-microbului care poate să le viziteze corpul”, a declarat medicul pediatru Mihai Craiu.

2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani au fost programaţi în platforma naţională de vaccinare anti-COVID în perioada 13 – 20 ianuarie, a declarat, joi, medicul Valeriu Gheorghiță.

Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *