Drapelul Ungariei, pus la loc de cinste în sala de ședințe a Consiliului Județean Harghita. Justiția deja consideră asta ILEGAL
Drapelul Ungariei, pus la loc de cinste în sala de ședințe a Consiliului Județean Harghita. Justiția deja consideră asta ILEGAL

Drapelul Ungariei tronează la loc de cinste în sala de ședințe a Consiliului Județean Harghita. NU a fost arborat la un eveniment dedicat statului vecin ci chiar la discuțiile privind bugetul României. Mai mult decât atât, este bine așezat în stativ, alături de steagul României și cel al Uniunii Europene și e limpede de observat că steagul Ungariei este arborat permanent acolo.

Amănuntul șocant a fost observat de jurnalistul Dan Tănasă și făcut public pe blogul său, arată PsNews, iar prin acest lucru se atrage atenția asupra arborării cu caracter permanent al drapelului Ungariei în sediul instituției publice românești.

Fotografia a fost postată pe Facebook chiar de președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba.

Fotografia postată ieri de Borboly surprinde sala de ședințe a Consiliului Județean Harghita, unde s-a votat bugetul județului Harghita pe 2020. În spatele lui Borboly este arborat drapelul Ungariei, alături de drapelul României și drapelul UE.

Într-un caz similar, justiția a obligat un primar UDMR să îndepărteze steagul Ungariei din interiorul și exteriorul primăriei din comuna Zagon.

Tribunalul București a admis marți, 15 octombrie a.c., acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului UDMR din Zagon și l-a obligat pe acesta să îndepărteze drapelul Ungariei arborat în incinta primăriei. Decizia a fost însă atacată cu recurs.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *