Drona prăbușită în Croația ar fi avut o bombă la bord, dar concluziile anchetei procuraturii locale nu sunt încă definitive, astfel că nu se cunosc mai multe date care ar putea sprijini această constatare. Primele examinări balistice ale bucăților de metal au relevat urme de explozibil, a transmis miercuri Parchetul de la Zagreb, potrivit B1TV.

Totuși, nu s-a putut ajunge la o concluzie definitivă cu privire la urmele de exploziv, au comunicat autoritățile judiciare croate.

Parchetul de la Zagreb a precizat că nu sunt suficiente doar rezultate parțiale ale examinării chimice şi fizice, pentru a formula o concluzie în acest caz.

Drona prăbușită în Croația. Ancheta continuă în coordonare cu Centrul de Criminalistică, Departamentul de Investigaţii Criminale, Poliţia Militară şi agenţiile de informaţii.

Drona militară care ar fi pornit din Ucraina și ar fi survolat și România și Ungaria s-a prăbușit în apropierea unui cămin studențesc din cartierul Jarun, în data de 10 martie.

La fața locului, aproximativ 20 de mașini care erau parcate au fost avariate, însă nu au fost raportate și persoane rănite. Într-o zonă din cartier a fost descoperit un crater cu o adâncime de aproape trei metri. În plus, au fost găsite chiar și două parașute, abandonate în apropiere, semn că doi piloți s-ar fi catapultat imediat, pentru a evita decesul.

Drona care s-a prăbușit la Zagreb în data de 10 martie ar fi plecat din Ucraina și ar fi survolat România și Ungaria. După ce a survolat statele membre NATO, aceasta s-a prăbușit în Croația, în momentul în care ar fi rămas fără combustibil.

Aeronava a intrat în spațiul român de zbor venind dinspre Ucraina și l-a părăsit în numai 3 minute, trecând în Ungaria. Aeronava a intrat în spaţiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria, transmite MApN.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *