O dronă a căzut în Bistrița-Năsăud, iar Poliția efectuează o anchetă
O dronă a căzut în Bistrița-Năsăud, iar Poliția efectuează o anchetă

O dronă a căzut în Bistrița-Năsăud, iar Poliția efectuează o anchetă. Incidentul vine la câteva zile după ce o dronă rusească a străbătut spațiul aerian NATO, prăbușindu-se în Croația.

Drona s-a prăbușit în cursul zilei de duminică, în apropierea unei locuințe din comuna Dumitra, Bistrița-Năsăud.

„Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni fără pilot, de tip aeromodel, în apropierea locuinței. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 423 Cod penal, respectiv zborul neautorizat, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița Năsăud, Paul Rodilă, într-o emisiune B1TV,

El a precizat că polițiștii au fost sesizați „în cursul zilei de ieri, după-masă, seara mai specific”.

Întrebat dacă era vorba despre o dronă destinată fotografilor, Paul Rodilă a adăugat: „Tocmai de aceea vă spuneam, se efectuează cercetări pentru a putea fi stabilite toate împrejurările în care poate fi folosită această dronă. Este un pic devreme să vă pot confirma sau infirma aceste aspecte”.

Întrebat dacă drona avea însemne rusești, oficialul a mai spus: „Nici acest lucru nu vi l-aș putea confirma, pentru că este o anchetă în curs. Colegii mei urmează să stabilească dacă într-adevăr are proveniență rusească sau o altă proveniență”.

Incidentul a survenit în contextul în care săptămâna trecută o dronă intra în spațiul aerian românesc, dinspre Ucraina, și ieșea după numai trei minute, către Ungaria.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *