Doi jurnaliști români care transmit de pe frontul din Ucraina au fost reținuți de poliție, după ce în mașina lor a fost găsită o dronă. Cei doi jurnaliști români, de la Antena 3, au fost reținuți luni, fiind considerați spioni ruși, dar au fost eliberați după câteva zeci de minute.

Jurnaliștii Antena 3 au fost reținuți luni seara, de Poliția Liov.

Potrivt Antena 3, polițiștii ucraineni ar fi crezut inițial că cei doi jurnaliști sunt spioni ruși, după ce armata le-a găsit drona în mașină.

Cristi Popovici și Costi Pahonțu de la Antena 3 au fost reținuți în timp ce în oraș se auzeau sirenele din toate părțile, potrivit Antena3.ro.

Polițiștii din Liov au înțeles, după câteva zeci de minute de audieri și analizarea documentelor, că cei doi bărbați sunt jurnaliști români, aflați în mijlocul evenimentelor din Ucraina.

În maşina noastră, poliţiştii au văzut o dronă, pe care nu am ridicat-o niciodată de când suntem aici, şi au crezut că suntem spioni, astfel că am fost reţinuţi şi duşi la sediul Poliţiei din Liov. După ce am prezentat documentele oficiale şi acreditarea, poliţiştii au înţeles cine suntem şi ne-au eliberat”, a declarat Cristi Popovici, la Antena 3.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *