adrian oros

Adrian Oros, fost ministru în Guvernele Orban şi Cîţu, susţine că România ar trebui să sprijine concret Republica Moldova pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

„Trebuie să cerem acum Comisiei Europene începerea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova. Parlamentul României trebuie să voteze urgent o rezoluţie în acest sens! Republica Moldova are nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor, indiferent de opţiunile politice. Mai ales în aceste vremuri tulburi”, punctează deputatul Adrian Oros.   

Fostul ministru susţine că ar trebui ca Parlamentul să voteze o rezoluţie prin care să ceară Comisiei Europene acceptarea începerii procesului de aderare a Republicii Moldova în UE.

„În aceste zile grele, trebuie să fim recunoscători fraţilor noştri din Republica Moldova, care, cu o generozitate incredibilă, i-au primit pe zecile de mii de refugiaţi ucrainieni. În cazul lor, vorbim de un gest de un mare curaj: armata rusă de ocupaţie se află la aproximativ câteva zeci de kilometri de Chişinău, nu doar în Transnistria, ci şi în Tighina lui Ştefan cel Mare. Republica Moldova are nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor, fără nici o deosebire politică. În timpuri grele, trebuie să fim uniţi. De aceea, cu doar câteva zile înainte de aniversarea Unirii Basarabiei cu Regatul României, vă rog să votăm cu toţii o rezoluţie prin care Parlamentul României să ceară Comisiei Europene să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova. Deja, preşedintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, a anunţat că Ucraina are deschisă calea spre aderare. Este datoria noastră, a românilor, să deschidem această cale şi pentru fraţii noştri din Republica Moldova”, a mai precizat Oros.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *