Renault oprește producția în Rusia. Grupul producător de automobile
Renault oprește producția în Rusia. Grupul producător de automobile

Renault oprește producția în Rusia. Grupul producător de automobile care are o fabrică și în România a cedat presiunilor ministrului de externe ucrainean, care ceruse boicotul companiei franceze.

Grupul Renault a anunțat miercuri că își suspendă activitatea în fabrica sa din Moscova. În plus vor fi evaluate opțiunile disponibile în ceea ce privește colaborarea cu producătorul rus de automobile Avtovaz.

Activitățile Grupului Renault în fabrica sa din Moscova sunt suspendate începând de astăzi. În ceea ce privește implicarea în AVTOVAZ, Grupul Renault evaluează opțiunile disponibile, ținând cont de mediul actual, acționând în același timp responsabil față de cei 45.000 de angajați ai săi din Rusia. Grupul Renault reamintește că implementează deja măsurile necesare pentru a respecta sancțiunile internaționale”, a anunțat compania într-un comunicat de presă, preluat de Digi24.

Renault oprește producția în Rusia. Decizia Renault vine după ce ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut boicotarea Renault la nivel mondial. „Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe cineva când Renault sprijină un război de agresiune brutal în Europa. Însă greșelile trebuie să vină cu un preț, în special când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault”, a scris, pe Twitter, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *