Joe Biden la Bruxelles. Joe Biden participă la summitul NATO. Președintele SUA va participa și la summitul G-7 și la reuniunea șefilor de stat ai țărilor din Uniunea Europeană.

Air Force One a aterizat pe aeroportul din Bruxelles miercuri seară la 21:03. ora locală, după un zbor de aproximativ șapte ore de la Washington, potrivit CNN, citat de B1TV.

Biden a fost întâmpinat la aeroport de premierul Belgiei. În urma discuțiilor din cadrul summiturilor, șeful SUA și liderii europeni ar urma să stabilească și o serie de noi sancțiuni pentru Rusia și țările care au ajutat Federația Rusă la invazia în Ucraina.

Consilierul pentru Securitate Națională al SUA, Jake Sullivan, a vorbit, în linii mari, despre sancțiunile pe care SUA și partenerii occidentali ar urma să le aplice Rusiei, dar și țărilor care decid să ajute Rusia în conflictul din Ucraina, informează CNN.

Noul pachet de sancțiuni ar urma să fie discutat la Bruxelles, alături de liderii europeni, în timpul vizitei președintelui american Joe Biden în Europa.

Președintele Joe Biden va participa la un summit extraordinar al NATO, dar și la o reuniune G7 a Consiliului European. Cu această ocazie, ar urma să fie discutate și chiar anunțate noi sancțiuni pentru Rusia, în contextul invaziei din Ucraina. În pachet ar urma să fie incluse și măsuri care vor viza țările ce vor decide să ajute Rusia în acest conflict, arată sursa citată.

Joe Biden merge în Polonia după summit-urile de la Bruxelles

Vineri, președintele Joe Biden va vizita Polonia pentru a discuta răspunsul internațional pentru „criza umanitară și a drepturilor omului”, provocată de invazia Rusiei în Ucraina. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că Biden va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda, la Varșovia.

Joi, președintele american va merge la Bruxelles cu aliaţii NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene, iar călătoria se va concentra pe „continuarea adunării lumii în sprijinul poporului ucrainean și împotriva invaziei Ucrainei de către președintele Putin”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *