Efectele adverse îngrijorătoare posibile după vaccinarea cu AstraZeneca
Efectele adverse îngrijorătoare posibile după vaccinarea cu AstraZeneca

Efectele adverse îngrijorătoare care ar putea apărea chiar și la două săptămâni de la vaccinarea cu AstraZeneca au fost dezvăluite de Agenția Europeană a Medicamentului. Acestea impun asistență medicală de urgență.

Este o listă cu posibile simptome care pot să apară la persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca.

Directorul executiv al Agenției Europene a Medicamentului ia în calcul menționarea formării de cheaguri de sânge ca posibil efect advers al vaccinului AstraZeneca, relatează B1TV..

Specialiștii cred că reacția este un răspuns al sistemului imnitar la vaccin, dar încă nu sunt siguri. În continuare, directorul EMA a subliniat că riscurile sunt mult mai mici decât beneficiile și că este extrem de important să folosim toate vaccinurile pe care le avem.

Efectele adverse vaccin AstraZeneca. Pacienții trebuie să solicite asistență medicală imediat dacă prezintă următoarele simptome:

  • Dificultăți de respirație
  • Dureri în piept
  • Umflare a picioarelor
  • Simptome neurologice, precum dureri de cap severe și persistente sau vedere încețoșată
  • Cheaguri de sânge vizibile sub piele, dincolo de locul injectării

Agenţia Europeană pentru Medicamente a primit rapoarte despre 169 de cazuri rare de tromboză venoasă cerebrală, înregistrate până la data de 4 aprilie, dintr-un total de 34 de milioane de doze de vaccin anti-COVID19 AstraZeneca administrate în Spaţiul Economic European, a declarat Sabine Straus, preşedintele Comitetului de siguranţă sanitară din cadrul EMA.

Leave a comment

Lasă un răspuns