FUdyszfWIAA0c2a

Vladimir Rogov, membru al autoritălor instaurate de ruși la Zaporoje, este acuzat de ucraineni că cere dezmembrarea și redenumirea Ucrainei. Același personaj a fost cel care a anunțat pe contul său de Telegram naționalizarea bunurilor ucrainene.

„Colaboratorul Rogov a propus să redenumească Ucraina: «Ucraina ar trebui redenumită UGIL – statul ucrainean Ivano-Frankivsk și Lvov», susțin surse ucrainene, citate de Gândul.

Potrivit lui Rogov, „oamenii din Vestul Ucrainei sunt cei care acum ocupă poziții cheie în alte regiuni, sarcina lor este să intimideze, să umilească și să terorizeze populația locală.”

Administraţia prorusă instalată de Moscova în teritoriile ocupate în regiunea Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, a anunţat joi că va prelua controlul proprietăţilor aparţinând statului ucrainean, relatează AFP.

„Regiunea eliberată Zaporojie naţionalizează proprietăţile statului ucrainean. Decretul în chestiune a fost semnat de şeful administraţiei militaro-civile a regiunii”, a declarat pe Telegram unul dintre membrii săi, Vladimir Rogov.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *