Regizorul britanic Charlie Ottley a fost prădat la Timișoara
Regizorul britanic Charlie Ottley a fost prădat la Timișoara

Regizorul britanic Charlie Ottley a fost prădat la Timișoara. Cunoscut pentru documentarele în care prezintă frumusețile și tradițiile din țara noastră, regizorul a fost jefuit chiar în centrul orașului, în timp ce filma un documentar. Un individ i-a smuls sacul în care se aflau echipamentele de filmare, inclusiv cardul cu imaginile de până acum. Regizorul a alergat după hoț, dar nu a reușit să-l prindă, și face un apel să primească măcar cardul de memorie înapoi.

Charlie Ottley a deveni cunoscut la noi după ce a filmat documentarul „Wild Carpathia”. Jurnalistului britanic i s-a furat geanta în care se aflau echipamente esențiale, între care și o dronă.

Charlie Ottley, regizor: „Ne-am oprit ca să vedem unde ne aflam, pentru că ne-am pierdut. Aveam drona lângă mine pe bancă, aveam și rucsacul lângă mine. Cineva le-a luat. Am încercat să îl alerg, dar din păcate nu am putut să țin pasul. A venit poliția, s-a descurcat minunat, m-au ajutat mult. Este frustrant pentru că am pierdut filmările. Iar hoții care văd asta, pot măcar să ne dea anonim cardul de memorie înapoi, pentru că avem imagini frumoase din sate. ”

Ottley este de părere că acest incident s-ar fi putut petrece oriunde, însă plasarea mai multor camere de supraveghere ar putea descuraja hoții, relatează Digi24.

Întrebat dacă acest incident îi schimbă părerea despre România, Charlie Ottley a răspuns că: „Absolut deloc. Timişoara este un oraş minunat, este vibrant, are foarte mulţi tineri, are o cultură bogată, cafenele, restaurante minunate. Am fost în momentul nepotrivit la locul nepotrivit. Eram cu partenera mea Oana, stăteam pe bancă, ne uitam pe Google Maps, şi o mână a venit din spate, a luat rucsacul şi a fugit. Am încercat să alerg, am alergat după hoţ câteva minute, dar era mai bine antrenat. I-am văzut doar ceafa. Am văzut un tip care alerga foarte repede în direcţie opusă. Dacă vedeţi asta, daţi-ne măcar filmările înapoi. Avem nevoie de cardul de memorie cu imaginile frumoase pe care le-am filmat. Putem cumpăra echipamente noi, dar imaginile sunt de nepreţuit”.

Regizorul a povestit că lucrează la un film pentru promovarea judeţului Timiş şi a Timişoarei.

Promovăm judeţul Timiş, facem un film în care să arătăm ce oraş frumos este şi ce judeţ minunat. Sperăm că vom face şi Flavours of Romania în curând şi ne vom întoarce aici, în Banat, în zona care mi-a plăcut atât de mult în ultimele săptămâni. Sunt imagini minunuate, sate frumoase, gastronomie minunată. Mi-ar plăcea să promovez foarte bine aceste lucruri”, a precizat Charlie Ottley.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *