Elevii au protestat luni în fața Guvernului pentru măsuri clare în noul an
Elevii au protestat luni în fața Guvernului pentru măsuri clare în noul an

Elevii au protestat luni în fața Guvernului, solicitând măsuri clare pentru viitorul an școlar, care va începe peste numai o lună. Reprezentanții consiliilor și asociațiilor de elevi vor ca deciziile privind școala online și clasică să poată fi luată descentralizat, de fiecare instituție de învățământ în parte, care să poată lua o hotărâre în funcție de numărul de cazuri de coronavirus. Drept reacție, premierul Ludovic Orban a declarat că școala va începe, dar că nu poate da un răspuns concret întrucât este încă în desfășurare o analiză, care ține cont de evoluția epidemiologică.

„Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei.

Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt” a declarat Ludovic Orban la Digi24.

„Orice scenariu posibil” este aplicabil, a precizat prim-ministrul, care a promis că va da un răspuns concret atunci când va fi luată o decizie asupra începerii noului an școlar, după ce elevii au protestat în fața Guvernului.

„Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei.

Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.

Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar.

Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a precizat prim-ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *