Transmiterea coronavirusului accentuată când oamenii interacționează
Transmiterea coronavirusului accentuată când oamenii interacționează

Transmiterea coronavirusului este accentuată când oamenii interacționează un timp mai îndelungat, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS. El a precizat, în acest context, că știe „multe persoane” care „s-au întors infectate de pe litoral”.

„Cu cât oamenii interacționează un timp mai îndelungat, cu atât riscul de transmitere e mai mare. Asta e filosofia. Pe de altă parte, cred că Guvernul trebuia să arate că ia niște măsuri, că nu putea să asiste, așa, impasibil la creșterea numărului de cazuri. Ați văzut că noi avem această creștere de vreo opt săptămâni, dacă am socotit eu bine. După 1 iunie au început să crească cazurile și n-au fost foarte multe măsuri luate în această perioadă. Atunci cred că ei au încercat să găsească o soluție pentru zone mai aglomerate, unde s-a demonstrat că se transmite boala” a declarat Alexandru Rafila la B1TV .

Președintele Societății Române de Microbiologie a dat apoi detalii despre zonele unde oamenii sunt expuși infectării cu COVID-19.

Transmiterea coronavirusului accentuată în România. „Mă refer la zone aglomerate, gen faleze, unde oamenii se înghesuie într-un anumit interval orar și chiar se transmite boala. Cunosc multe persoane care au fost pe litoral, și s-au întors infectate de pe litoral. Probabil că și chestiunea legată de programul teraselor a urmat aceeași logică. În afară de aceste două măsuri – că până la urmă discutăm de două măsuri, mască în aer liber acolo unde este aglomerat și reducerea programului teraselor, cred că în unele regiuni, eu așa am sesizat, că nu este generală măsura, ci în anumite locuri, și depinde de autoritatea locală dacă aplică sau nu aplică această măsură”.

Rafila a sugerat și că Direcțiile de Sănătate Publică sunt depășite de situație.

„Probabil că trebuie să avem o discuție și despre capacitatea sistemului de sănătate publică de a identifica cât mai rapid persoanele infectate, contacții acestora, și să poată să realizeze izolarea lor încât boala să nu se extindă”, a mai spus Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *