Elevii din anii terminali ar putea să meargă în continuare la școală
Elevii din anii terminali ar putea să meargă în continuare la școală

Elevii din anii terminali ar putea să meargă în continuare la școală în București și alte localități care au intrat în scenariul roșu epidemiologic, dacă solicitarea formulată de Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, va fi aprobată. Bucureștiul a intrat în scenariul roșu vineri, depășind indicele de infectare de 3 la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu a înaintat către Comitetul Național pentru Situații de Urgență o solicitare privind posibilitatea ca, și în acest scenariu elevii din anii terminali să facă în continuare cursuri cu prezență fizică, relatează B1TV.

„Având în vedere evoluția ratei de infectare și intrarea unor orașe mari, precum Bucureștiul în scenariul roșu, chiar dacă este vorba despre o ușoară depășire a pragului de 3 la mie, urgența s-a acutizat și Ministerul Educației, consecvent principiului conform căruia școlile se închid ultimele și se deschid primele, a înaintat deja o solicitare către Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a analiza în ce măsură scenariile pot fi modificate, astfel încât să se permită prezența fizică a elevilor din clasele terminale.

De la Ministerul Sănătății am primit doar un acord cu privire la posibilitatea de prezență fizică în cadrul simulărilor pentru examenele naționale, clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu 22 martie, respectiv cu 29 martie, dar având în vedere urgența determinată de nevoia unei hotărâri cu privire la modul în care merg la școală clasele terminale în scenariul roșu, am înaintat această cerere direct către Comitetul Național pentru Situații de Urgență spre analiză. Sunt convins că analiza va fi făcută cu maximă responsabilitate și celeritate. Sunt convins că va fi înțeleasă importanța pregătirii elevilor de clase terminale pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, sistemul de educație din România fiind construit în acest fel, încât examenele naționale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *