Divergențe între sănătate și educație. Mai multe opinii contradictorii pe tema măsurilor sanitare din școli au dus la aparența unui conflict mocnit între ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, și cel al sănătății, Vlad Voiculescu. Cîmpeanu spune că nu există nici un scandal, dar recunoaște existența unor divergențe: „Mă tem foarte tare ca acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Divergențe între sănătate și educație. „Nu e niciun scandal între Cîmpeanu și Voiculescu, absolut niciun scandal. E o discuție bazată pe argumente. Argumentele pe care le-am adus pe fiecare dintre propuneri zic că sunt pertinente atât cu privire la posibilitatea de a face ore fără mască elevii din învățământul special – că nu degeaba se numește învățământ special, se asigură distanțarea și oricum au dificultăți cu folosirea măștii – cât și cu simularea.

Deci vom promova în două zile Ordinul de ministru pentru organizarea simulărilor. Ele vor începe pe 29 martie. Deci e foarte important din punct de vedere al sistemului de educație să putem organiza aceste sinmulări pentru a putea repara în timpul scurt rămas ce putem repara, știut fiind faptul că pierderile au fost foarte mari pe parcursul a aproape un an de predare online.

Examenele naționale sunt definitorii pentru viitorul oricărui tânăr și se vor derula cu prezență fizică la datele stabilite. E foarte dificil de decis varianta optimă, drept pentru care sunt discuții bazate pe argumente. Sunt convins că vom ajunge într-un timp optim la un numitor comun. Sunt puncte de apropiere.

Mă tem foarte tare ca acea fâșie îngustă între dreptul la educație și dreptul la sănătate să nu se transforme într-o falie. Ține de noi să nu se transforme într-o falie. Dar atât timp cât discuțiile se fac cu argumente și deciziile se iau în timp util, suntem în grafic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Despre regula privind folosirea măștii la orele de sport, ministrul a precizat: „E în curs și această discuție. Deocamdată avem răspunsul Ministerului Sănătății potrivit căruia pentru activitățile sprotuve în aer liber purtarea măștii e opțională, dar se recomandă distanța de un metru. E un pas important”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *