Elevii vaccinați vor rămâne la școală în cazul apariției unor infectări
Elevii vaccinați vor rămâne la școală în cazul apariției unor infectări

Elevii vaccinați vor rămâne la școală în cazul apariției unor cazuri de COVID-19, în timp ce restul școlarilor vor continua să învețe de acasă. Este o ipoteză pe care o ia în calcul Ministerul Educației, după modelul francez, a dezvăluit ministrul Sorin Cîmpeanu.

Varianta ca doar elevii vaccinați să rămână fizic la școală este denumită deja ipoteza Blanquer, după numele ministrului educației din Franța. Ar fi însă tot o variantă hibrid de învățământ, care nu este de dorit, a precizat Sorin Cîmpeanu duminică seara, într-o emisiune B1TV.

Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat.

Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește dinc e în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție.

Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vomface public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane d eelevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficiente cu siguranță”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *