Eliminarea vizelor pentru românii care vor să călătorească în SUA este unul din obiectivele declarate de noua ambasadoare americană în România, Kathleen Kavalec, care „speră” să obțină acest lucru.

Totuși, există anumite probleme în ceea ce privește procedurile, deoarece legislația americană impune o condiție ca țările care doresc să adere la programul de scutire de vize să aibă o rată de refuz mai mică de 3%.

„Acesta este un subiect la care aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu oficialii români. De fapt, am început deja. Există o serie clară de paşi, conform legislaţiei noastre, care trebuie urmaţi pentru ca o ţară să adere la programul de scutire de vize, iar ţările sunt acceptate mereu.

Aşa că aş fi încântată dacă s-ar putea întâmpla acest lucru, să intre şi România în program, în timpul mandatului meu. Sunt şi tipuri de acorduri administrative care trebuie semnate, la care vom lucra.

Acestea includ aspecte legate de schimbul de informații, securitatea frontierelor, acele tipuri de acorduri care trebuie să fie aplicate, precum și analizarea a ceea ce numim rata de refuz, știți, numărul românilor cărora li se refuză vizele.

Există un prag în dreptul american care spune că trebuie să fie sub un anumit număr. Şi cred că acesta este un lucru pe care îl putem aborda împreună cu guvernul român prin educaţie, ajutând oamenii să înţeleagă ce este necesar pentru o cerere de viză reuşită. Și cred că văd toate condițiile în vigoare pentru a progresa în această problemă, cât sunt aici, pe durata mandatului meu”, a explicat Kathleen Kavalec la digi24, citată de B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *