Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat marți, referitor la scandalul din Partidul Național Liberal, că „până la un punct” este firesc să se discute în public problemele din interior, însă continuarea polemicii este „păguboasă”. Emil Boc susține că nu își dorește nicio funcție în partid și că președintele PNL poate fi schimbat doar la congres, scrie Digi 24.
„PNL este un partid viu, dinamic și este firesc să existe puncte de vedere din interior exprimate în exterior. Până la un punct însă. Continuarea lor e nefirească, păguboasă. Trebuie să rămână în partid. Vom avea un congres unde trebuie să fie o comptetie politică între programe. Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan și de Robert Sighiartu, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecaruia în partid”, a declarat Emil Boc.
Acesta susține că fiecare are loc în Partidul Național Liberal și că prioritățile partidului trebuie să fie altele.
„Nu îmi doresc nicio funcție în PNL. Schimbarea președintelui se discută doar la congres. Fiecare pe componenta lui are loc în acest partid.
Consider ca acum avem neovie de perfomanță în actul de guvernare. Probeleme noastre au fost punctate, dar acum a continua este ineficient. Trebuie să le oferim cetățenilor șansa la un trai mai bun. Sa trecem bugetul, să continuăm parteneriatul cu președintele României și să avem succes în actul de guvernare”, a mai declarat liderul PNL.
Și președintele PNL, Ludovic Orban a avut marți o primă reacție în scandalul din partid. Acesta a declarat că până la congres este președintele PNL și că nu vrea să polemizeze în public
Emil Boc, o nouă contră la adresa lui Vlad Voiculescu: OUG privind centrele de vaccinare reprezintă o sfidare a administrațiilor locale
Emil Boc, o nouă contră la adresa lui Vlad Voiculescu: OUG privind centrele de vaccinare reprezintă o sfidare a administrațiilor locale.
„Acea OUG redactată de Ministerul Sănătății spune că toată dotarea centrelor de vaccinare, toată plata care vizează personalul care operaționalizează centrele de vaccinare cade în sarcina administrației publice locale. Or acest lucru din nou reprezintă o sfidare a administrațiilor locale, administrații cărora li se atribuie de către Guvern, prin Ministerul Sănătății, sarcini, fără să se aloce resurse financiare. Aici nu e vorba de resurse financiare minime sau nesemnificative, e vorba de milioane de euro, în cazul fiecărei primării mari de municipiu, de la trei la cinci milioane de euro sunt costurile doar legate de plata personalului, ca să nu mai vorbim de costurile legate de achiziționarea frigiderelor, a paturilor, a kit-urilor de vaccinare și a altor lucruri, care iarăși se ridică la niște cheltuieli destul de ridicate”, a declarat luni, Emil Boc la RFI.