Coronavirusul se transformă ca un monstru ucigaș spune Dorel Săndesc
Coronavirusul se transformă ca un monstru ucigaș spune Dorel Săndesc

Coronavirusul se transformă precum un monstru ucigaș, explică medicul Dorel Săndesc, vorbind despre mutațiile SARS-COV-2. Devine nu numai mai contagios, ci și mai letal. Este un scenariu întâlnit în filmele horror care acum aproape a ajuns în realitate, spune medicul.

Mutațiile coronavirusului ajung să producă efecte letale, atât pentru persoana infectată, cât și pentru cei care vor fi infectați, a explicat la B1TV medicul Dorel Săndesc.

„Virusul e capabil de mutații care nu se petrec în aer, ci în corp. E un scenariu horror: un virus care te infectează, care se transformă în tine și devine nu doar mai contagios, cu 70% cum este acum, ci poate deveni mai letal. Acesta este un scenariu care iată, ca în filmele horror pur și simplu, virusul se transformă într-un monstru ucigaș în interiorul tău și nu-ți mai dă nici măcar o șansă

Merită să aștepți, să-ți asumi acest risc, atunci când poți să te vaccinezi înainte și să eviți eventualele probleme?! Mai ales că, Doamne-ajută!, studiile arată că toate mutațiile care s-au înregistrat până acum, toate variantele virusului sunt sensibile la vaccin, care este capabil să prevină noile mutații” a declarat medicul.

Etapa a doua de vaccinare, în care au prioritate persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani și cele cu boli cronice, trebuie grăbită, consideră medicul ATI. Programarea pentru imunizare trebuie făcută cât mai rapid, în condițiile în care noile tulpini fac din ce în ce mai multe victime, întrucât coronavirusul se transformă.

„Observăm că în țările unde numărul de persoane vaccinate este foarte mare, în special în Israel, deja acest lucru arată impactul vaccinării în reducerea contagiozității. Sunt convins că lunile care urmează vor confirma la nivelul comunităților cu procent ridicat de vaccinare efectul benefic. Aceasta, desigur, va contribui la convingerea oamenilor să se vaccineze, dar este păcat să se piardă timpul după părerea mea, pentru că nu știi cum se transformă virusul în propriul tău organism”, a adăugat specialistul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.