Image default
Actualitate

Noua tulpină a coronavirusului, confirmată oficial în România. Surprinzător la cine a apărut!

Noua tulpină a coronavirusului a fost confirmată în România. Analizele de laborator au detectat prezența acesteia în cazul unei femei care NU a călătorit în Marea Britanie, țara originară a mutației. Așadar, nu s-a confirmat prezența acestei variante de COVID-19 în cazul persoanelor internate săptămâna trecută și care erau suspecte din acest punct de vedere.

„Confirmarea e de o oră – o oră și ceva. E vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită.

Dacă informațiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Și e mult mai contagios. Ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri.”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Noua tulpină a coronavirusului a fost confirmată în România. Suspiciuni privind un caz de COVID-19 cu noua tulpină, acum câteva zile

Acum cinci zile, informații despre un caz de COVID-19 cu noua tulpină au circulat în spațiul public, dar acestea au fost dezmințite de autorități. Suspiciunea a apărut la un pacient care s-a întors recent în România, dar purtătorul de cuvânt de la Institutul ”Matei Balș” a spus că urmează să fie făcute teste specifice pentru a se determina dacă, într-adevăr, este vorba de noua variantă a SARS-Cov-2.

„O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, a mai precizat, la acea vreme, Ministerul Sănătății.

„În laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezența acestei noi tulpini. Având în vedere menținerea contextului epidemiologic și necesitatea limitării răspândirii noului Coronavirus, facem în continuare apel la respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară în vederea protejării sănătății comunităților”, a transmis atunci și Grupul de Comunicare Strategică.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Related posts

Nou focar de coronavirus la căminul de bătrâni din Dărmănești

Un cercetător român stabilit în Marea Britanie spune că noua tulpină a coronavirusului nu ar fi mai contagioasă pentru copii

Constantinescu Gabriel

Transmitere comunitară accentuată a coronavirusului în România, a explicat Nelu Tătaru. Se poate ajunge din nou la carantină în anumite zone

Constantinescu Gabriel

2 comments

Tulpina nouă a coronavirusului poate fi combătută cu vaccinul Pfizer 8 ianuarie 2021 at 17:35

[…] Noua tulpină a coronavirusului, confirmată oficial în… […]

Reply
Coronavirusul se transformă ca un monstru ucigaș spune Dorel Săndesc 21 ianuarie 2021 at 18:06

[…] Mutațiile coronavirusului ajung să producă efecte letale, atât pentru persoana infectată, cât și pentru cei care vor fi infectați, a explicat la B1TV medicul Dorel Săndesc. […]

Reply

Leave a Comment