Întâlnirile online ar putea fi monitorizate, fie că este vorba de videoconferințe ori aplicații de întâlniri ori dating. Decizia îngrijorătoare pentru intimitatea utilizatorilor pe tot globul ar putea fi luată de Comisia Europeană, în cadrul efortului de monitorizare a comunicațiilor online pentru eliminarea abuzurilor asupra copiilor care ajung în spațiul virtual.

Aceste aplicații ar putea cădea sub incidența legislației europene de monitorizare a comunicațiilor online, potrivit Euractiv, citat de B1TV.

Comisia europeană a încercat să clarifice, într-o serie de comunicări cu membrii ai Parlamentului European, mai multe îngrijorări privind o serie de reguli propuse, care ar permite cercetarea serviciilor online de comunicații pentru conținut care prezintă abuzarea copiilor.

Codul telecom al UE a fost lărgit în luna decembrie pentru a acorda protecții sub directiva ePrivacy a blocului comunitar, însemnând că platformele și serviciile de mesagerie nu vor putea scana conținutul încărcat online pentru potențiale materiale abuzive.

Raed Arafat precizări: Când scăpăm de mască?

Însă, Comisia Europeană a introdus o derogare interimară pentru aceste protecții pentru a încerca să prevină răspândirea unor astfel de materiale.

Într-una dintre comunicări, Comisia este presată să răspundă dacă aplicațiile de întâlniri precum Tinder vor fi vizate de noile reguli.

Executivul blocului comunitar a răspuns că, deși evaluările ar trebui făcute de la caz la caz, funcțiile de comunicare ale aplicațiilor de întâlniri ar putea cădea sub incidența derogării în cazul în care „nu sunt doar funcții conexe”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.