Emil Boc susține descentralizarea deciziilor în criza COVID
Emil Boc susține descentralizarea deciziilor în criza COVID

Emil Boc vine cu descentralizarea deciziilor ca variantă de lucru în criza COVID. Fostul premier al României, în prezent primar în Cluj-Napoca, susține că autoritățile locale ar trebui să fie lăsate să ia propriile decizii care să se potrivească situației specifice acelei regiuni.

„Devenim un fel de oaie neagră a Uniunii Europene. Mai multe țări se uită la noi. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit. România este privită în acest fel ca o țară nesigură… La Cluj situația este sub control. Nu trebuie să lăsăm garda jos. Pot muri oameni cu zile din cauza iresponsabilității noastre.

Mă uit cu mare atenție la toamnă. Nu știu cum va evolua situația: îmi doresc să se reia școala și universitățile pentru că mă gândesc la părinți.

Nu e exclus să fie luată o decizie de descentralizare pe județe sau pe regiuni.

Cred că ar trebui, pentru școli cel puțin, să se descentralizeze deciziile”, a declarat Emil Boc la Radio Napoca FM, citat de publicația Știri pe Surse.

Joi s-a înregistrat un nou record de cazuri COVID înregistrate într-o singură zi, de la începutul epidemiei și până în prezent. Este vorba despre 614 cazuri, în creștere de la cele 555 înregistrate miercuri, când fusese stabilit precedentul record. Asta în condițiile în care numărul de teste a fost asemănător cu cel de miercuri – 13.179 de teste efectuate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *