Ludovic Orban solicită mobilizarea generală a tuturor instituțiilor statului
Ludovic Orban solicită mobilizarea generală a tuturor instituțiilor statului

Ludovic Orban cere mobilizarea generală a tuturor instituțiilor statului pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Premierul cere controale masive şi sancţiuni dure acolo unde se încalcă normele de protecţie sanitară.

„Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit să sunați mobilizarea generală în ministerele pe care le conduceți. Toate ministerele implicate în bătălia cu Covid trebuie să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziție pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Mesajul pe care îl transmit este foarte simplu: marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, se protejează. Din păcate, avem o sumă de agenți economici, instituțîi și cetățeni care, poate și datorită unei campanii de negare a virusului, au ajuns într-o situație de negare” a spus Ludovic Orban înainte de ședința de guvern de joi, potrivit publicației Știri pe Surse.

„Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și măsurile de protecție sanitară! Toate instituțiile de control trebuie să fie în teren. Vreau să se înțeleagă foarte clar că toți agenții economici, toți actorii instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili pentru modul în care se respectă aceste reglementări. De asemenea, solicitați raport zilnic din partea fiecărei instituții de control privitor la personalul aflat în teren. Mai scoteți-i în teren pe cei obișnuiți să stea în birou! Toată lumea pe teren! Sigur că toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să asigure și respectarea legii în alte domenii. Prioritatea zero este asigurarea respectării normelor sanitare. Am avut surprize și în instituții. Cine nu respectă, sancțiune disciplinară și chiar amendă. Apelați la poliție dacă e cazul” a mai spus Orban.

Atenție la interacțiunea cu cetățenii. Trebuie organizate regulile stricte de respectare a regulilor de protecție sanitară în relația cu beneficiarii. Prefer să izolăm virusul decât să îi izolăm pe români sau să fim izolați de alte țări din cauza creșterii numărului de cazuri.

Sâmbătă am convocat o ședința și vom stabili foarte clar modalitatea de acțiune în teren. Voi solicită o întâlnire și cu reprezentanții autorităților locale. Toți trebuie să fie implicați în acest efort”, a încheiat Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *