Anchete

Bombă epidemiologică în cea mai cunoscută stațiune. Totul a plecat de la o excursie politică

Bombă epidemiologică la Predeal după ce șeful PSD din localitate a organizat o excursie electorală. Marius Mateescu a transportat zeci de oameni în localitatea Vama Buzăului. Alegătorii trebuiau să vadă realizările primarului Tiberiu Chirilaș. Unul dintre cetățenii transportați de Mateescu a fost confirmat cu COVID 19.

Excursia electorală – bombă epidemiologică

În grupul electoral care a făcut excursia au fost 25 de persoane. Printre acestea, un proprietar de magazin din Predeal. Scopul vizitei a fost electoral. Marius Mateescu, candidat PSD la funcția de primar al Predealului a dorit să le arate oamenilor ce a realizat colegul său din PSD, Tiberiu Chirilaș la Vama Buzăului.

„Primarul Tiberiu Nicolae Chirilaș, a fost gazda unei delegații compusă din locuitori ai orașului Predeal. Aceștia au venit pentru a vedea cu ochii lor, dacă ce se spune despre comuna noastră, este adevărat. Pe lângă toate aprecierile și cuvintele de laudă pe care ni le-au adresat, aceștia au plecat luând cu ei multe exemple și aspecte pe care doresc să le implementeze în comunitatea lor.” se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Primăriei Vama Buzăului. 

Primarul consideră că a salvat Predealul de Covid!!!

„A fost o chestie de partid, pe linie politică. Eu am lansat invitația și cine a vrut a venit să vadă Vama Buzăului. Nu au fost membrii de partid. Au fost oameni care s-au deplasat cu mașinile personale și au vizitat Vama Buzăului. Eu sunt coleg cu primarul de acolo și am vrut să le arăt realizările din localitatea respectivă.” a declarat Marius Mateescu.

El consideră că nu a greșit cu nimic prin organizarea vizitei. „Până acum este confirmată o singură persoană. Din grup, unii au făcut testele, unii sunt în izolare. Persoana care a fost confirmată are un magazin. Dacă nu-l luam cu mine la Vama Buzăului ar fi intrat în contact cu mult mai multe persoane la magazin” a spus politicianul încercând să minimizeze excursia electorală care poate să declanșeze nebunia la Predeal.

bombă epidemiologică Predeal

Nu s-a respectat distanțarea fizică

Din fotografii se vede că „delegația” de alegători din Predeal nu a respectat distanțarea fizică. Ei s-au înghesuit la poze cu Mateescu și nu au purtat măști deși stăteau foarte aproape unul de celălalt. Din grup face parte și un preot care a fost să efectueze testul COVID imediat ce a aflat că ar putea să contacteze virusul.

Marius Mateescu, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Predeal este un fost cadru militar care în 2016 a candidat pe lista PSD la Senat. El a ocupat locul 6 pe lista de candidați fără șanse de a accede în parlament.

DSP nu știe de bomba epidemiologică de la Predeal

Direcția de Sănătate Publică Brașov nu era în alertă la momentul în care am solicitat informații despre situația de la Predeal. Anca Bațiu, purtătorul de cuvânt al DSP Brașov a solicitat timp pentru a aduna informații.

Primarul din Vama Buzău este liniștit. El nu consideră că este vreo problemă. „Am auzit vag ceva despre problema asta. Nu cred că trebuie luate măsuri. Am purtat mască în permanență” a declarat Chirilaș. În momentul în care i-am prezentat pozele cu el fără mască a avut un moment de ezitare „Erau afară și nu cred că e o problemă chiar dacă stăteam în grup” a declarat primarul.

 

Related posts

Cătălin Grozavu

Andreea Cristescu

Andrei George Trocan

George Dumitrescu

Ion Boblea

Mircea Azar

Doru Iamandi

Mircea Azar

Ioan Gâf Deac

Andreea Cristescu

Testul pentru COVID din România, de patru ori mai scump ca în Germania. Cum s-a transformat coronavirusul într-o afacere

Constantinescu Gabriel

3 comments

Bărbat depistat pozitiv după o excursie electorală. Alte persoane, în izolare - STIRI 24H Online 10 iulie 2020 at 14:06

[…] Candidatul social-democrat la funcția de edil al Predealului consideră că nu a greșit cu nimic prin organizarea vizitei în plină pandemie de coronavirus. “Dacă nu-l luam cu mine la Vama Buzăului, ar fi intrat în contact cu mult mai multe persoane la magazin”, a spus politicianul, potrivit Lumea Politică. […]

Reply
Alertă de COVID în Predeal: Bărbat depistat pozitiv după o excursie electorală. Alte persoane, în izolare - Realitatea de Brașov 10 iulie 2020 at 14:39

[…] Candidatul social-democrat la funcția de edil al Predealului consideră că nu a greșit cu nimic prin organizarea vizitei în plină pandemie de coronavirus. „Dacă nu-l luam cu mine la Vama Buzăului, ar fi intrat în contact cu mult mai multe persoane la magazin”, a spus politicianul, potrivit Lumea Politică. […]

Reply
Alertă de COVID în Predeal: Bărbat depistat pozitiv după o excursie electorală. Alte persoane, în izolare – România 10 iulie 2020 at 15:17

[…] Candidatul social-democrat la funcția de edil al Predealului consideră că nu a greșit cu nimic prin organizarea vizitei în plină pandemie de coronavirus. „Dacă nu-l luam cu mine la Vama Buzăului, ar fi intrat în contact cu mult mai multe persoane la magazin”, a spus politicianul, potrivit Lumea Politică. […]

Reply

Leave a Comment