Este grevă la tribunal, de miercuri. Iată ce dosare mai judecă Tribunalul București
Este grevă la tribunal, de miercuri. Iată ce dosare mai judecă Tribunalul București

Este grevă la tribunal de miercuri din cauza iminentei eliminări a pensiilor speciale. Tribunalul București a decis marți, prin Adunarea Generală a Judecătorilor, declanșarea protestului pe termen nelimitat. Aceasta înseamnă că judecătorii nu vor mai intra în sălile de judecată, decât în cazurile privind măsurile preventive și a celor urgente în materia civilă.

Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Bucureşti, întrunită marţi în şedinţa convocată de Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, a hotărât, în unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora, arată publicația Știri pe Surse.

Grevă la tribunal. Activitatea de judecată va fi suspendată, de miercuri, pe perioadă nelimitată a decis Adunarea Generală a Judecătorilor, se arată într-un comunicat transmis de Tribunalul București.

„A hotărât, în unanimitate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea pe o perioadă nedeterminată a activităţii de judecată, începând cu data de 22 ianuarie 2020, cu excepţia măsurilor preventive în materie penală şi a cauzelor urgente în materie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii, măsura plasamentului de urgenţă, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă)”, se arată într-un comunicat transmis de Tribunalul Bucureşti.

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, pe 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că măsurile sunt și neconstituționale și incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente.

Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *