Senatorul PSD Liviu Pop recunoaște meritele guvernului PNL. Ce spus despre doi miniștri
Actualitate

Senatorul PSD Liviu Pop recunoaște meritele guvernului PNL. Ce spus despre doi miniștri

Senatorul PSD Liviu Pop a recunoscut meritele guvernului PNL. Ce-i drept, a nominalizat doi miniștri „care-și fac treaba” și care ar putea să facă parte chiar dintr-un guvern comun cu PSD, de uniune națională. Însă, declarația fostului ministru al educației a fost făcută în contextul în care are loc o revoltă în PSD, generată de promovarea baronilor pe liste la viitoarele alegeri parlamentare.

Liviu Pop consideră că actualul guvern PNL va fi înlocuit de altul, de uniune națională, în urma adoptări moțiunii de cenzură care „din punctul meu de vedere, trece greu, dar trece”.

A fost o surpriză însă când Liviu Pop a recunoscut meritele actualului guvern, declarație fără precedent a unui membru PSD. El a spui că-i apreciază pe doi membri ai executivului, ministrul apărării și cel de externe, adică Nicolae Ciucă și Bogdan Aurescu.

„Este un scenariu valabil, plecând de la ceea ce se întâmplă în Parlamentul României și în sensul în care anul acesta având două alegeri importante, poate fi considerată o perioadă de tranziție (…). Asta este o negociere și o discuție pe care trebuie s-o aibă președinții partidelor cu președintele statului, evident, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului. Să n-aveți impresia că toți miniștrii din Guvernul PNL sunt slabi. Sunt miniștri care-și fac treaba, sunt miniștri care nu au ce să caute acolo (…). Vedem din perspectiva aceasta un Guvern PNL care are câțiva miniștri care pot să facă parte și dintr-un viitor posibil Guvern de uniune națională: ministrul de Externe, ministrul Apărării”, a declarat Liviu Pop, potrivit Știri pe Surse.

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat săptămâna trecută, că în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune națională.

Senatorul PSD Liviu Pop a trecut apoi la analizat „bâlbe”

După laude, Liviu Pop a trecut la critici. Din punct de vedere al gestionării economiei, membri ai guvernului PNL Liviu Pop au avut „bâlbe”, consideră el.

„În trei luni de guvernare, au arătat cât de incompetenți sunt și cât de aiuristic guvernează în România. Am văzut nenumărate bâlbe ale membrilor Cabinetului, declarații contradictorii, declarații care au avut un impact inclusiv pe zona economică, inclusiv pe cursul leu-euro, am văzut împrumuturile pe care numai săptămâna trecută Guvernul PNL le-a făcut, ne-am împrumutat de 14 ori mai scump ca Bulgaria, efecte care se vor resimți în buzunarul fiecărui român pe parcursul acestui an și nu numai”, a adăugat Pop.

Related posts

Singurul parlamentar care a votat împotriva impozitării pensiilor speciale. Dorel Căprar are dosar greu la DNA

Constantinescu Gabriel

Florea Iordan

George Dumitrescu

George Damian

Andreea Cristescu

Valeriu Nicolae Suhan

Andrada Ionescu

Florin Roman despre Florin Cîțu: „ministrul finanțelor a mișcat mușuroiul corupției PSD”

Problemele se țin lanț de Marcel Ciolacu. Încurcături fiscale, datorii și acuzații dure

Mircea Azar

1 comment

Miniștrii cu aviz negativ de la comisii nu mai pot fi propuși a doua oară 21 februarie 2020 at 19:37

[…] miniștrii care au primit aviz negativ, decizia Curții Constituționale este valabilă de la emiterea ei, din […]

Reply

Leave a Comment