Euroins intră în insolvență, după ce consiliul ASF i-a ridicat licența
Euroins intră în insolvență, după ce consiliul ASF i-a ridicat licența

Euroins intră în insolvență, după ce consiliul ASF i-a ridicat licența de operare, joi seară. Este un adevărat cutremur pe piața asigurărilor auto obligatorii, pentru că firma are 2,5 milioane de clienți numai în România.

Autorizația companiei a fost ridicată joi, dar anunțul oficial urmează în cursul zilei de vineri, precizează Libertatea, iar ridicarea licenței duce automat la insolvență. ASF urmează a face anunțul vineri, iar Eurohold, care deține Euroins, nu a răspuns nici ea solictărilor de informații.

Până la această oră, Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nicio decizie privind societatea Euroins”, a declarat compania, la întrebarea jurnaliștilor

Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual – deja ridicat cu 71% în 2022, potrivit comunicărilor oficiale – „dar suma pe care statul o va plăti, din nou, pentru această nouă țeapă este uriașă”, afirmă surse citate de publicația amintită.

Euroins are „400 milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate”, arată sursele citate

Nicolae Ciucă a anunțat plafonarea prețurilor la RCA

Guvernul ar putea interveni prin plafonarea prețului asigurărilor RCA, „dacă va fi nevoie” iar plafonarea se poate face doar pentru o perioadă determinată de timp, pentru „câteva luni” a spus premierul Ciucă, miercuri seara.

Nicolae Ciucă a precizat că a discutat cu președintele ASF despre „care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor.”

ASF este cea care are în responsabilitatea toate acțiunile de control a ceea ce se întâmplă pe piața asigurărilor. ASF este subordonată Parlamentului și, din discuțiile pe care le-am avut, rezultă că conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament. Discuțiile pe care eu le-am avut cu președintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă e nevoie de intervenție guvernamentală și care sunt efectele pe care intrarea în insolvență a Euroins le poate produce asupra cetățenilor.

Discutăm de o companie care are o cotă de piață consistentă și este nevoie să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF și care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efecte. Discuțiile pe care le-am avut s-au încheiat în sensul în care dumnealor, când vor avea o evaluare finală, ne vor prezenta concluziile și în funcție de aceasta, dacă va fi nevoie, Guvernul să intervină să plafoneze prețul. Nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată, e nevoie de un termen, de câteva luni”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *