Evaluarea Națională și Bacalaureatul, explicate de președintele Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu elevii care nu trec testul temperaturii
Evaluarea Națională și Bacalaureatul, explicate de președintele Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu elevii care nu trec testul temperaturii

Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor desfășura după 15 iunie, a confirmat joi președintele Klaus Iohannis, care a explicat și ce se va întâmpla cu elevii care nu vor putea să intre la examinare pentru că vor avea o temperatură mai mare deât 37,3 grade Celsius. Pentru aceștia, va fi organizată o a doua sesiune de Evaluare, în timp ce a doua sesiune de bac era deja prevăzută în actualele măsuri de combatere a coronavirusului.

„Acum, o temă extrem de importantă pentru foarte mulți părinți și elevi sunt examenele naționale și le-am discutat pe acestea, fiindcă au apărut tot felul de întrebări. Părerea mea a fost că trebuie să îi lămurim pe oameni foarte bine, ca să știe ce se întâmplă. Prima concluzie, examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat” a lămurit lucrurile președintele României, potrivit PsNews.

Klaus Iohannis a explicat și ce se va întâmpla cu copii care nu sunt primiți din rațiuni epidemiologice, temă care a frământat opinia publică în ultimele zile cu privire la Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

„A apărut o problemă pe care am vrut să o rezolvăm: e posibil să fie copii bolnavi sau termometrul să arate că au febră. Pentru ei trebuie să găsim soluții și atunci se va organiza pentru Evaluarea Națională (bolnavi, izolați, găsiți cu febră la examen) o a doua sesiune a Evaluării Naționale pe 29 iunie. La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an”, a mai spus președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a ieșit public după ședința de joi cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării şi Justiţiei.

Din cauza pandemiei de coronavirus, examenele au suferit modificări. “Decizia este luată. Examenul de Evaluare Naţională începe pe data 15 iunie şi Bacalaureatul pe 22 iunie”, a declarat Monica Anisie.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul