Terasele se redeschid de la 1 iunie, a anunțat joi președintele României
Actualitate

Se redeschid terasele de la 1 iunie, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Ce alte măsuri de relaxare s-au luat după ședința de la Cotroceni

Terasele se redeschid de la 1 iunie, a anunțat joi președintele României, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă. La fel se va întâmpla și în cazul plajelor, deci se poate considera această dată ca fiind începerea sezonului estival. Nu vor funcționa însă și restaurantele din interior, care ar putea să fie redeschise de la 15 iunie.

Klus Iohannis a mai menționat că se va relua tot de la 1 iunie traficul rutier și feroviar iar deplasările în afara localității se vor face fără să mai fie nevoie de o declarație.

Președintele României a participat la o ședință cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii de Interne, Educaţiei, Sănătăţii, Economiei, Apărării şi Justiţiei.

„Am avut o ședință destul de lungă. Am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Nu putem să vorbim despre o reducere semnificativă a epidemiei. Începând din 1 iunie, câteva activități vor redeveni posibile. Se redeschid terasele. Este, însă, clar că e nevoie de unele măsuri speciale. Mesele vor fi la cel puțin 2 metri, vor putea sta maxim 4 persoane la o masă. De la 1 iunie se va putea merge la plajă. De la 1 iunie va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

Terasele se redeschid de la 1 iunie. În plus, de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare. Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație. Competițiile sportive: se vor putea relua competițiile din 1 iunie pentru sporturile în aer liber, mai puțin sporturile de contact. Se vor desfășura fără spectatori”, a mai spus președintele României.

Related posts

Teodorovici critică apariția celor de la PNL la noua cale ferată

Alina Angelescu

Tăriceanu: Iohannis se transformă în bufniță

Alina Angelescu

Evaluarea Națională și Bacalaureatul, explicate de președintele Klaus Iohannis. Ce se va întâmpla cu elevii care nu trec testul temperaturii

Președintele Iohannis a semnat dublarea alocațiilor. Ludovic Orban explică când va fi aplicată legea

Constantinescu Gabriel

Klaus Iohannis sfătuiește pensionarii să verifice talonul. PSD a afirmat „cu nesimțire” că au fost tăiate, dar în realitate au crescut cu 14%

Constantinescu Gabriel

Starea de urgență va fi prelungită pentru încă o lună. Președintele Klaus Iohannis: „Nu este momentul să ne relaxăm!”

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment