PSD pregătește încă două moțiuni simple. Care sunt miniștrii vizați
Actualitate

PSD pregătește încă două moțiuni simple. Care sunt miniștrii vizați

PSD pregătește alte două moțiuni după ce primele patru promovate de social democrați au fost adoptate în parlament. Patru miniștri liberali au fost penalizați, dar moțiunile simple promovate de PSD rămân doar un instrument politic, pentru că o dată adoptate nu impun demiterea ministrului vizat.

Cele doi noi moțiuni ale PSD îi vizează pe ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

„Vom depune alte două moţiuni simple, pe Muncă şi Dezvoltare. Vedem că nu au niciun fel de rezultat în ceea ce priveşte retragerea acestor miniştri fundamental incompetenţi, dar tragem nişte semnale de alarmă prin textele moţiunilor”, a declarat Lucian Romaşcanu, potrivit PsNews.

PSD pregătește încă două moțiuni după ce în ultimele două săptămâni, Partidul Social Democrat a depus patru moțiuni simple împotriva a 4 miniștri esențiali din Guvernul Orban, toate adoptate în Parlament de majoritatea formată în jurul social-democraților.

Premierul Ludovic Orban nu a decis demiterea miniștrilor, ba chiar a anunțat că nimeni nu „pleacă” din cabinetul său. Spre deosebire de moțiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, cea simplă este doar un avertisment politic.

Acum câteva zile, moțiunea împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată de senatori cu 65 de voturi „pentru” 25 „împotrivă” şi cinci abţineri. Au fost prezenţi 100 de senatori din totalul de 136, și au fost înregistrate 95 de voturi.

Related posts

Județul pierdut de PSD la alegerile parlamentare. De la 35,5% a ajuns la 14%

Constantinescu Gabriel

Doi deputați PSD amendați după ce au refuzat să poarte masca într-un fast-food

Florin Cîțu, apel pe Facebook împotriva PSD: „Trebuie să-i oprim”. Ce a blocat PSD în comisii

Constantinescu Gabriel

DNA a cerut documente de la PSD dar și de la alte partide, susține Lucian Romașcanu

Cozmin Gușă îl susține pe Victor Boștinaru în mesajul său critic adresat către Ciolacu & Co. „Liderii mediocri, cu școală discutabila, cu o înțelegere rudimentară a responsabilităților lor”

Constantinescu Gabriel

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, verificat de judecători la avere. Ar fi dobândit ilicit 1,2 milioane de lei

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment