Image default
Actualitate

Moțiunea împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată. Care sunt acuzațiile PSD

Moțiunea împotriva lui Marcel Vela a fost adoptată de senatori cu 65 de voturi „pentru” 25 „împotrivă” şi cinci abţineri.

Au fost prezenţi 100 de senatori din totalul de 136, și au fost înregistrate 95 de voturi.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a afirmat, la dezbaterea moţiunii împotriva ministrului de Interne, că PSD îl acuză pe Marcel Vela de mai multe lucruri, dar şi-a dat verdictul înainte de a le analiza pe acestea. „Când ministrul dă un examen în Senat e cât se poate de clar că, atunci când votăm politic, examenul e picat. Nu are nicio şansă pentru că e vot politic în care PSD îl acuză de nişte lucruri şi şi-a dat verdictul înainte să analizeze aceste lucruri”, a spus Fenechiu.

Senatul a dezbătut marţi, moțiunea împotriva lui Marcel Vela. Aceasta are titlul  ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de PSD. Social-democraţii l-au acuzat pe ministrul de Interne de bâlbe, contradicţii şi retractări. ”Dacă s-ar face un clasament mondial al aberaţiilor decise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranţă, România ar fi printre primele locuri”, au afirmat parlamentarii PSD, potrivit PsNews.

PSD susţine că, ”dacă s-ar face un clasament mondial al aberaţiilor decise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranţă, România ar fi printre primele locuri, iar ministrul Marcel Vela ar fi campion la aberaţii, la bâlbe, contradicţii şi retractări”.

”Nu există, probabil, niciun ministru de Interne în întreaga lume care să se fi contrazis de atât de multe ori în actele emise pe timpul pandemiei”, susţine PSD în moțiunea împotriva lui Marcel Vela.

PSD a făcut referire la contradicţii în impunerea restricţiilor prin ordonanţele militare.

”După ce aţi impus obligaţii şi interdicţii în Ordonanţa Militară 1, aţi transformat totul în recomandări în OM 2, pentru ca apoi să reveniţi la interdicţii şi restricţii în ordonanţele militare ulterioare”, afirmă PSD.

PSD mai face referire la exportul de produse agroalimentare, dispus printr-o ordonanţă militară şi corectat în următoarea. De asemenea, se face referire, în textul moţiunii, la carantinarea şoferilor de TIR şi a piloţilor, de asemenea, măsură asupra căreia s-a revenit.

PSD susţine în moțiunea împotriva lui Marcel Vela că amenzile erau ”mai de grabă o taxă mascată pe coronavirus” pentru a acoperi găurile din buget.

În textul moţiunii, PSD acuză Guvernul şi pe ministrul Vela de falsificarea datelor despre pandemie.

La dezbateri, senatorul liberal Viorel Ilie l-a felicitat pe ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru modul în care a gestionat criza sanitară în perioada stării de urgenţă, dar şi pentru felul în care arată în geaca de piele la care s-a făcut referire în textul moţiunii care îl vizează pe ministru. „Să ştiţi că geaca chiar vă stă bine”, l-a complimentat senatorul liberal pe ministrul de Interne.

Senatorul liberal Nicoleta Pauliuc cataloghează drept „un moment absurd” demersul PSD de a depune o moţiune simplă la adresa ministrului Afacerilor Interne, spunând că este „un spectacol ieftin” şi „un atac patetic”. „Partidul 10 august (..) acuză astăzi un ministru că a revenit asupra unor măsuri. Pentru PSD să asculţi vocea românilor este un lucru rău”, a spus Pauliuc.

Related posts

Nicușor Dan își anunță votul pentru PNL: E singurul partid care poate învinge PSD pe 6 decembrie!

Andrada Ionescu

Constantin Adamache

George Dumitrescu

Rareș Bogdan: Voi propune excluderea oricărui parlamentar PNL care votează moțiunea PSD. Vlad Voiculescu are susținerea PNL și UDMR

Andrada Ionescu

1 comment

PSD pregătește încă două moțiuni simple. Care sunt miniștrii vizați 28 mai 2020 at 16:12

[…] doi noi moțiuni ale PSD îi vizează pe ministrul Muncii, Violeta Alexandru, și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a […]

Reply

Leave a Comment