Image default
Actualitate

Rareș Bogdan este alături de românii din străinătate

Rareș Bogdan este alături de românii care muncesc în străinătate. Reamintim faptul că românii care au plecat în Germania la cules de sparanghel au oferit presei informații șocante. Aceștia se plâng de felul în care decurg lucrurile acolo. Principala problemă este că nu sunt respectate condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii coronavirus.

La scurt timp după aceste declarații, Rareș Bogdan nu a ezitat să își spună punctul de vedere. “Din cauza situației dramatice a unor muncitori români aflați în alte țări și a evenimentelor recente din Germania, săptămâna trecută am trimis o interpelare la Comisia Europeană. După cum știm, UE are obligația de a proteja drepturile tuturor lucrătorilor din Uniune. Indiferent de locul în care muncesc în spațiul comunitar. Mai există semnale despre condiții revoltătoare în Italia și Austria, deci este obligatoriu să primim niște răspunsuri.”, spune Bogdan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Rareș Bogdan este convins că nu sunt luate măsurile corecte pentru a-i proteja pe românii ce muncesc în străinătate. “Ne mai interesează situația lucrătorilor transfrontalieri, dar și ce acțiuni va întreprinde Comisia pentru ca asemenea forme de abuz îndreptate împotriva lucrătorilor sezonieri. Fie ei români sau cetățeni ai altui stat european. Să nu se mai repete. Sigur, mă interesează în primul rând soarta românilor, căci nu mai doresc ca ei să fie umiliți și nevoiți să iasă în stradă pentru a cere să le fie respectate drepturile și libertățile fundamentale.”, adaugă acesta.

Internauții ce îl urmăresc pe prim-vicepreședintele PNL dau vina pe conducerea țării pentru cele întâmplate recent.

Related posts

Guvernul interzice împărtășania credincioșilor cu aceeași linguriță. Cum s-a modificat ritualul în timpul coronavirusului

Constantinescu Gabriel

Coronavirusul ar fi încetinit din evoluție în Europa. Ce spune un oficial OMS

Constantinescu Gabriel

Lei cu coronavirus într-o grădină zoologică din Barcelona. Este al doilea caz din lume de infectare al felinelor

Constantinescu Gabriel

Leave a Comment