Iulian Bulai se opune evenimentelor sărbătorite prin lege. Deputatul USR se prezintă total nemulțumit de propunerile PNL și PSD. Acesta ne explică ce s-a întâmplat la ultima întâlnire a Comisiei de Cultură.

El atacă dur deciziile luate de Comisie. “Trei săptămâni de liber la chermeze și paranghelii, asta am avut de votat azi la Comisia de Cultură. Eu m-am abținut.”, declară acesta pe pagina sa de Facebook.

Bulai consideră că nu este necesară sărbătorirea evenimentelor prin lege. “De fiecare dată când primarii vor un pretext pentru cheltuirea fără socoteală de bani pentru luminițe, fasole și ciolan, găsesc câte un eveniment de sărbătorit prin lege: Ziua Fericirii, Ziua Tineretului, Ziua Poliției, Ziua Consultantului Fiscal etc. Nu știu cât de încântați sunt consultanții fiscal că-și au propria zi, dar polițiștilor e cert că ziua de sărbătoare nu le ține loc de echipament de protecție.“, continuă acesta.

Unul dintre proiectele de lege votate face referire la sărbătorirea colindului. “Oficial, ce s-a votat a fost un proiect despre sărbătorirea colindului românesc. Instituțiile culturale sunt „invitate“ să participe la sărbătoare. Fără această invitație (mai nou, facem legi ca să lansăm invitații!), nu putea nimeni, nu-i așa?, să facă spectacole de colinde.”, declară Iulian Bulai.

Mai mult, deputatul USR nu uită în încheiere să atragă atenția celorlalte partide. “De cercetări etnografice nu sunt bani, dar iată, PNL și PSD se ocupă ca primarii să poată prădui cât mai simplu bani pentru mese populare și alte mituiri electorale.”, spune acesta.

Deputatul Iulian Bulai se opune populismului, alături de partidul din care face parte.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul