Examenele naționale se vor da în format fizic a spus Sorin Cîmpeanu
Examenele naționale se vor da în format fizic a spus Sorin Cîmpeanu

Examenele naționale se vor da în format fizic și nu în online, pentru că în spatele unui ecran poate să se afle oricine și nu există un sistem securizat de desfășurare a testărilor, a spus ministrul educației, Sorin Câmpeanu.

Ministrul s-a arătat destul de sceptic în privința șanselor de a se ține tezele semestrul acesta, dat fiind că sunt școli în care predarea se face online și, din nou, nu avem platforme securizate.

Întrebat dacă, la cum arată lucrurile acum, crede că în semestrul al doilea se vor da teze, ministrul a răspuns: „Deja am emis un Ordin prin care situația școlară poate fi încheiată cu un număr mai mic de note decât normal și vom vedea, în funcție de evoluție, dacă se impun alte măsuri. Există o discuție, nu e o decizie definitivă în acest motiv”, relatează Digi24.

„Atâta vreme cât avem în scenariile galben și roșu clasele V, VI, VII, IX, X și XI care sunt în online, în online, dacă nu ai platforme dedicate, securizate pentru examinare, tezele nu ajută prea mult” a mai precizat Cîmpeanu.

„Testele relevante sunt cele cu prezență fizică. De aceea, e foarte important ca acest Ordin comun al ministrului Educației și Sănătății, așa discutabil cum a fost el, a adus un mare plus: posibilitatea de prezență fizică pentru evaluările la clasele II, IV, VI și la simulările din clasele VIII și XII, cu prezență fizică.

Examenele naționale se vor derula cu prezență fizică pentru a asigura relevanța evaluării.

Atât timp cât nu avem platforme dedicate, securizate pentru evaluare, examinare, aceste evaluări nu vor putea fi considerate relevate. În spatele unui ecran poate fi oricine”, a explicat ministrul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *